Oregon 2017

Amsterdam - Portland

Vandaag om 14 uur vertrekken wij vanaf Schiphol naar Portland. Mijn ouders brengen ons naar schiphol. Wij hebben al veel verhalen gehoord over de lange wachttijden op Schiphol en besluiten daarom vroeg op weg te gaan. Zonder file komen we aan om 10:30. Helaas nog een half uur te vroeg om de bagage in te leveren. Er staat al weleen wachtrij en iets voor elf uur komen er twee medewerkers aan. Ook al staan wij bijna vooraan we moeten nog een beste tijd wachten voordat we onze koffers in kunnen leveren. Zoals wij gewend zijn moet er natuurlijk wel iets mis gaan. We krijgen te horen dat er een ander vliegtuig komt en we geen stoelen meer hebben. We moeten bij de gate maar vragen waar er nog plaats is. Even later blijkt er gelukkig wel een plekje gereserveerd te zijn,maar niet naast elkaar. Daarna drinken we een kopje koffie met mijn ouders en gaan door de douane. Dat gaat verrrassend snel. Nog geen tien minuten later zijn we er al doorheen.

Dan begint het lange wachten. Als we eindelijk denken dat het wachten er op zit krijgen we te horen dat het vliegtuig vertraging zal hebbben. We hopen dat het vliegtuig niet te laat komt in verband met onze overstap in Reykjavik. Ruim 1 uur en 15 minuten later vliegen we eindelijk weg. Het blijkt dat het hele vliegtuig geshuffeld is en we allemaal niet naast elkaar zitten. Ik heb gezellige mensen naast mij zitten en wij vermaken ons door eten te delen! Als we landen hebben we nog maar een krap uur over om onze volgende vlucht te halen. Er blijken meer mensen haast te hebben. Onze stewardess vertelt dat alle mensen hun vlucht kunnen halen en dat is toch wel erg fijn. Nadat de bus ons naar de terminal gebracht heeft mogen we weer door de douane en dat gaat hier helemaal snel met zelfscan apparaten. Al snel staan we bij een overvolle gate. Het is een klein vliegveld, en over de ruimte bij de gates is niet goed nagedacht. Net de NS, sardientjes in blik effect.

We kunnen gelijk instappen en zitten weer voor onze lange vlucht van 8 uur. Benen strekken en het vliegveld bekijken is er helaas niet van gekomen. De vlucht verloopt goed, maar ik ben het na 5 uur toch wel behoorlijk zat en heb geen idee meer hoe ik moet zitten. Gelukkig helpen de mooie uitzichten mee om het vol te houden. We vliegen over Groenland, of beter gezegd IJs-land! Wat een gletsjers en ijsschotsen. Ook het deel van Canada dat ik van boven heb gezien was grotendeels ijs. Op het laatst zien we de Rockies van Canada liggen wat er van boven al zo mooi uit ziet dat het vanaf beneden vast nog veel mooier zal zijn. We landen om 18 uur met zicht op Mount Rainier. We stappen bijna als eerste uit en wijk komen uit het enige vliegtuig dat geland is waardoor we voor Amerikaanse begrippen overal snel doorheen komen.

Ook het ophalen van de huurauto gaat zo makkelijk. Hier staan zes auto's en kies er één uit die je mooi vind. Dat is leuk. We kiezen voor een echte Amerikaans bak, een Chevrolet. Ruimte genoeg voor onze bagage. Nadat we de huidige schade op de auto gemeldt hebben en de navigatie verbinding heeft gevonden rijden we naar het hotel waar we 10minuten later aankomen. Het iseen prima motell met een bed dat zo hoog is dat zelfs Jos er nog op moet klimmen. We eten nog een bakje met noodles dat we hadden meegenomen en gaan om negen uur lekker slapen. Althans, dat hopen we natuurlijk. Foto's van de auto en de reis zal ik later er op zetten.