Florida juli 2019

Arcade

Nog voor de wekker afgaat word ik wakker met krampen. Ik heb niet zo lekker geslapen en blijf wat langer in bed liggen. We doen rustig aan totdat het beter gaat. We ontbijten buiten. Jos heeft wel een hele bijzondere ontbijt traditie opgebouwd. Hij ontbijt met een wrap met kaas, augurk en peperoni. Ik houd het bij yoghurt met muesli. We hebben een ander soort yoghurt gekocht. We zijn veilig voor Griekse yoghurt gegaan. Al hebben ze hier een iets andere kijk op wat Griekse yoghurt in houdt. Het heeft een aparte structuur, en volgens mij kan je er mee metselen zo stevig is het. Het vetpercentage wil je liever ook niet weten. Het smaakt wel erg lekker.

Het plan is om vandaag naar The Retro Zone te gaan. Het is een arcadehal vol met arcade kasten en flipperkasten waarop je onbeperkt mag spelen. Het is pas geopend vanaf twaalf uur en wij staan er dan ook stipt op tijd. Het is niet zo groot als het Pinball Museum in Tarpon Springs, maar er staat genoeg om ons een tijd te vermaken. Jos vindt nostalgie in alle spellen op de arcade kasten. Ik ben vooral dol op de flipperkasten. Er staan ook nieuwere kasten. Je kunt Mario Kart spelen waar bij je op een stoel zit alsof je in een kart zit. Je kan sneeuwscooter rijden. Als je daar op gaat zitten voel je koude lucht en begint het hele ding te schudden. Daar moet je niet te lang op zitten, want dan wordt je knettergek. Mijn lievelingsspel, pacman, zit er ook tussen. Ik heb de highscore gehaald. Jos verbaast zich er over hoe goed ik er in ben. Het is zelfs mogelijk om met z'n tweeën op één flipperkast te spelen. Je kan dan om de beurt en kijken wie de hoogste score haalt. De mario kast – hoe kan het ook anders - is bij ons favoriet. Als we voor het eerst op de klok kijken is het al twee uur. Oepsie, we zijn hier dus al twee uur. Voor ons gevoel zijn we net binnen gestapt. Misschien moeten we wat gaan eten. Voor het eerst zitten we in de buurt van Red Lobster. Een keten die ik graag wil uitproberen. Binnen een paar minuten zijn we er. De menukaart is zo groot dat je minstens een kwartier nodig hebt om het te bestuderen. Als je hier eet moet je eigenlijk wel kreeft uitproberen. Er staat ook een aquarium met kreeften. Wij hebben een klein gerecht gevonden, taco's met kreeft. We worden er op gewezen dat het mogelijk wat klein is voor ons twee en we misschien wat bij moeten bestellen. Eigenwijs als we zijn doen we dat niet. We krijgen eerst drie heerlijke broodjes/scones met kaas geserveerd. Die smaken echt super. Als we willen mogen we er nog meer. Eerst maar eens afwachten wat er straks op tafel komt. Nog voor ons halve glas Rootbeer op is staat de volgende halve liter al voor ons klaar. Als het gerecht op tafel komt kijken we met grote ogen. Dit is echt wel genoeg als lunch voor ons twee. Er zit zelfs een portie rijst bij. We eten voor het eerst kreeft en vinden het erg lekker. Het smaakt en ruikt echt naar vis en qua structuur heeft het ook wel iets weg van vlees. We likken onze vingers er bij af. Met een volle beker Rootbeer verlaten we Red Lobster. Als we nog eens in de buurt zijn moeten we hier zeker aanschuiven.

We gaan terug naar de The Retro Zone. Wij zij nog niet klaar met alle kasten. Het is er inmiddels behoorlijk druk. Zelfs de eigenaren kijken er van op. Er is één man die er ook al vanaf twaalf uur is en geen genoeg kan krijgen van de flipperkasten. Hij is zo fanatiek dat die hele kast heen en weer schudt. Zo hard ramt hij op de knoppen. Het ziet er naar uit dat die een echte stamgast is. Als het half vijf is vinden we dat maar eens huiswaarts moeten. Als we buiten komen regent het. Deze twee mensen hebben een glimlach van oor tot oor. Hier wachten we al dagen op. Een heerlijke, tropische regenbui met de nodige verkoeling. Het is voor het eerst dat het buiten aangenamer is dan binnen. Deze temperatuur mag blijven. De hele weg naar huis is het aan het onweren. Langs de k ant van de weg zit een groep witte ibissen.
Voor het eerst trekt de regen en onweersbui ook over de villa. Met een kopje koffie gaan we lekker buiten zitten en genieten we van de regen en onweer. Het flitst en dondert behoorlijk.

Ons avondeten halen we bij de Five Guys, een echte burgertent. We delen één burger en een portie frietjes. Door het warme weer hebben we een stuk minder eetlust. Op de terugweg zien we nog een Opsrey in een boom zitten. Na het eten genieten we voor de laatste keer van het zwembad. Morgen verlaten we deze villa. We trekken onze zwemkleding aan en twijfelen of dit wel zo'n goed idee is. We lopen met kippenvel rondt. Het is een graad of 23. Als we het water instappen zijn we heel verrast. Het water voelt lauw/warm aan. Wat is dit nu? Als we overdag het water in gaan voelt het koud en hebben we eerst moeite er doorheen te komen. Nu blijven we het liefst onder water, want daar is het zo lekker warm. Tijdens het zwemmen wordt ik afgeleid door iets op de hor. Ik ga het van dichterbij bekijken en het blijkt een boomkikker te zijn. Hebben we toch nog dieren gespot vandaag. Om negen uur stappen we het water uit en vermaken ons nog even in de villa voordat we mogen slapen.