Groepsreis

Dominical - dag 3

Na een paar korte nachten hebben we vannacht weer bijgeslapen en uit uitgeslapen tot zeven uur. Na het ritueel van deeten (dat is hier een heus werkwoord geworden) en zonnebrand smeren zitten we voor ons doen laat aan het ontbijt. Nog even genieten van het heerlijke fruit en bakbanaan.

We maken een rondje door de tuin om nog wat bloemen, vlinders en vogels vast te leggen. Het is nu nog koel(er) en het is laagtij, de ideale tijd voor een mooie strandwandeling. Het strand is met eb veel mooier dan met vloed. Het strand is nu breed en het is nu een mooi zandstrand in plaats van een hoopje stenen. Lekker met de pootjes in het water lopen we tot het einde van het strand. Helaas kunnen we niet naar Dominicalito strand. Daar zit een behoorlijke rotspartij voor in de weg. We zoeken een mooie boomstam in de schaduw om te genieten van het uitzicht en om wat te eten. Er valt iets uit de boom en als ik om kijk zie ik een slang op de grond liggen. Ik pak mama snel vast en zeg dat we naar voren moeten lopen (zij had de slang nog niet gezien). De slang was op nog geen meter afstand van ons. De slang zoekt snel een weg naar het bos. Dat was nog eens een belevenis. Als we later opzoeken wat voor slang het is blijkt het een ongevaarlijke bird snake te zijn.

Langzaam lopen we weer terug door de brandende zon. Met een windje en de voeten in de zee gaat dat best goed. Al is het water op sommige plekken te warm. Dat is zo vreemd. Water dat nog warmer is dan zwembadwater in Nederland en het water dat hier uit de douche komt. Als we terug lopen merken we pas hoever we over het strand zijn gelopen. Dat is weer een mooie wandeling geweest. Voor we het strand verlaten neem ik nog een duik in de zee. Het water is hier enorm krachtig en trekt je zo mee. Je moet goed stevig staan om niet om te vallen. Als ik het water uit ben heb ik nog steeds het gevoel dat het water aan mij trekt.

We koelen en spoelen ons even af op onze kamer. Als je hier een bezoek aan het strand brengt kom je terug als een zwarte bal. We gaan pizza eten bij Casita. Een heel leuk, klein restaurantje met erg lekkere pizza. Daarna is het tijd om uit te buiken en een korte siësta te houden. Echt lang houden we het niet vol, want we willen het maximale uit onze laatste dag halen. We gaan nog wat boodschapjes halen en drinken nog een lekkere bak costa ricaanse koffie. Nog voordat het donker wordt loop ik een rondje door de tuin waar ik heel veel jezus christus hagedissen spot. Natuurlijk moet ik ook nog één keer de zon onder zien gaan. Het is weekend waardoor ik vandaag met heel wat meer mensen sta te kijken, maar dat maakt het niet minder mooi.