Vogelreis 2019

Johannesburg - Airport Game Lodge

Na een heerlijke nacht slapen worden we al vroeg wakker. Nieuwsgierig doen we de gordijnen open. Wat zullen we aantreffen? Waar zijn we uitgekomen? De zon schijnt. Het is nog fris buiten en voor ons hotelkamer lopen heel wat dieren rondt. Het stikt er van de hoenen. Ze zijn zo grappig als ze rennen. Ze rennen alsof hun leven er vanaf hangt en de pootjes het niet kunnen bijbenen.

Uitgehongerd gaan we naar het ontbijt. Benieuwd naar wat een Afrikaans ontbijt moet voorstellen. We hebben de keuze uit toast, fruit, yoghurt, worst, bonen, ei en nog een Afrikaans goedje van gehakt met mais, wortel, erwten en aardappel. Het is lekker, maar het brood is niet echt voedzaam. De ontbijtruimte is gelegen op de 1e verdieping met een mooi groot terras waar we regelmatig naar toe lopen om vogeltjes te spotten. Ik zie al een hele bijzondere voorbij komen met een prachtig zwart/wit verenkleed en een knalrode snavel. Hij vliegt over en ik hoop nog een keer een glimp er van mogen op te vangen. Met een volle buik maken we een rondje over het terrein. De zon warmt ons al aardig op en de zomerkleding kan uit de koffer komen. Er zijn overal mooie zitplekken op het terrein in de schaduw waar je goed zicht hebt op alle dieren en vogels. Er lopen twee struisvogels rondt en hoe langer je naar ze kijkt hoe grappiger ze worden. Wat een hilarische beesten zijn het. Ik heb één foto waarop de struisvogel zijn kop laag, recht voor zicht uit heeft. Het is een dikke bol op poten met een kop op een stokje. Ze zeggen dat een nijlpaard een gek dier is, maar ik houd het voorlopig op de struisvogel.

We lopen terug naar de kamer om ons om te kleden. We verplaatsen de picknicktafel voor onze kamer en maken er een knus hoekje van. Lekker met een kopje rooibosthee ga ik mijn boek lezen in de warmte. Wat een verschil met het herfstige Hollandse weer.
Ik schrik mij rot van de pauw die hier rond loopt. De pauw is tam en als je niet op past stiefelt die zo je kamer in. Uit het niets produceert het beest een gigantisch lawaai op 2 meter afstand waar ik gigantisch van schrik. Na tig keer het geluid te hebben gehoord begint het te wennen en schrik ik niet meer zo hard. We vermaken ons prima met een boek, een dutje en genieten van de omgeving. Af en toe lopen we weer een rondje over het terrein waar we nieuwe vogelsoorten ontdekken. We informeren bij de receptie of het restaurant geopend is voor lunch en diner, maar helaas kunnen we er pas vanavond terecht. We hebben geen auto en geen zin om ons te verplaatsen en leven op koekjes, granenrepen en een bakje noedels. Een dagje wat minder eten moeten we ook wel overleven. Of het nu de reis of de warmte weet ik niet, maar wat zijn we moe. Tijd voor een middagdutje. We hebben vandaag enorm genoten van onze eerste dag in Afrika. We hebben weinig gedaan en zijn blij dat we even kunnen bijtanken voordat we aan de groepsreis beginnen. Dat we al zoveel dieren en vogels zouden spotten op dag één hadden we niet verwacht. De dieren die hier leven zijn helaas niet helemaal wild, maar wel ideaal om te oefenen met fotograferen.

Om half zeven verrekken we van de trek en gaan naar het restaurant. We gaan er van uit dat het buffet niet zoveel voorstelt. Als we aan komen en de bakken voor ons open worden gedaan zijn we blij verrast. Het eten ziet er heerlijk uit. We eten alsof we in geen dagen voedsel gehad hebben. Rijst met beef stew, patatjes, kippendijen, maiskolf, pompoen en de nodige salades. Als toetje krijgen we een hele bak met roomijs. Het was een super goede maaltijd. Als dit de rest van de vakantie blijft kom ik tonnetje rond terug. Nog een bakje koffie op de kamer en we mogen alweer naar bed.