Vogelreis 2019

Johannesburg - The Aviator

Onze reisgenoten stappen vandaag in het vliegtuig en komen 's avonds laat pas aan. Hoe fijn is het dat wij aan onze tweede rustdag beginnen. De wekker gaat pas om acht uur. We moeten niet te veel wennen aan uitslapen, want tijdens de reis zullen we vaak genoeg vroeg uit de veren moeten. Om een uur of negen zitten we aan het ontbijt. Het is vandaag stralend mooi weer met een wind die doet vermoeden alsof het een herfst storm is. Toch kunnen wij heerlijk buiten zitten. In de schaduw krijg ik wel kippenvel. Gek hoe snel je kunt wennen aan de warmte. Na het ontbijt lopen we opnieuw een rondje over het terrein, maar de wind lijkt er voor te zorgen dat de vogels het elders opzoeken. Vanaf het hotel kunnen we meegenieten van de kerkdienst verderop. De dienst duurt uren en we herkennen liederen die ze zingen. Het wordt er steeds gezelliger en zal er vast heel anders aan toe gaan dan een Hollandse kerkdienst. We lezen een boekje op het terras totdat het tijd is om te vertrekken naar onze volgende accommodatie.

Om elf uur stappen we in de shuttle naar het vliegveld. Daar stappen we over op de shuttle van ons volgende hotel. Onze chauffeur vraagt waar we op het vliegveld moeten zijn. Als we vertellen dat we naar The Aviator hotel willen stelt hij voor om ons daar naar toe te brengen. Dat is even ver als het vliegveld. Dat is zeer vriendelijk. Onderweg zien we een groep mensen in een cirkel zitten met grote witte gewaden aan. Zij houden hun kerkdienst in de openlucht. Binnen een kwartier staan we al bij het hotel. Het is een groot, luxe hotel midden in de stad. Het hotel wordt omringt door kerken. Blijkbaar is Zuid-Afrika (of Johannesburg) erg Christelijk. We melden ons bij de receptie waar blijkt dat ze mij niet verwachten. Er is geen kamer en dat zorgt voor de nodige stress bij de receptioniste. Wij hebben geen haast en wachten rustig af. Het zou veel vervelender zijn als je pas om elf uur 's avonds aan komt en nog uren moet wachten voordat je het bed in mag. Het wachten duurt zo lang dat we ons gaan settelen in de tuin. Lekker verder lezen in mijn boek onder de schaduw van een grote boom. De Afrikanen genieten van gospel muziek bij het zwembad. Het moge duidelijk zijn dat het zondag is. Het hotel is voor ons gevoel enorm chique en wij zijn blij dat we afgelopen nacht meer in de natuur hebben doorgebracht. Hier valt niet zo heel veel te beleven. Het is wel erg prettig dat dit hotel een restaurant heeft waar we kunnen lunchen. Er staat zoveel lekkers op de menukaart. We kiezen alle drie een ander gerecht om met elkaar te delen. De gerechten zijn groot en zien er super lekker uit. We zitten enorm te smullen en zullen pas laat avond eten. Vanaf onze tafel hebben we zicht op een stukje tuin waar mooie vogels voorbij komen. Na het eten informeren we of het kamerprobleem is opgelost en we de kamer(s) al in kunnen. Gelukkig mag ik vannacht ook blijven slapen. We krijgen alvast 1 kamersleutel mee. De kamer is al net zo modern als het hotel. De airco staat op standje vrieskist. Gauw dat ding uit zetten. Tijd voor siësta. Als we uitgerust zijn gaan we lekker naar buiten om te lezen en vogels te spotten. De zon heeft plaats gemaakt voor schaduw wat het een zeer aangename temperatuur maakt. Hier in de stad tussen de gebouwen merk je niet meer zoveel van de harde wind. We ontmoeten twee Nederlanders die onze reisgenoten blijken te zijn. We raken aan de praat en genieten van de warmte totdat de zon onder gaat.

Om zeven uur gaan we aan tafel. Om bij onze kamer te komen moet je door het restaurant langs het buffet. Ik zie de meest heerlijke gerechten staan. Het wordt nog lastig kiezen. Een pizza uit een steenoven klinkt ook wel erg goed. De pepermunt creme haalt mij over om voor het buffet te kiezen. Ook in Afrika kennen ze pompoen die ze heerlijk kunnen bereiden. Ook al zitten we ver van de zee de vis smaakt heerlijk. We scheppen onze borden vol en bij de toetjes leef ik mij helemaal uit. De pepermunt creme is echt een succes. Het is net after eight. Ik hoopte dat ik nog wat zou afvallen deze reis, maar ik zit nu al flink te genieten van al het lekkere eten. Wie had verwacht dat het eten in Afrika zo lekker zou zijn. Ze zijn trouwens wel erg dol op vlees en vooral heel veel vlees!
We hebben weinig ondernomen en zijn toch alweer moe. Nog even opblijven en dan mogen we slapen. We kijken er naar uit om de groep te ontmoeten en aan de rondreis te beginnen.