Groepsreis

La Fortuna - Rincon de la Vieja

Hoera, vannacht heerlijk kunnen slapen van half negen tot half zes. Ik voel mij redelijk goed en zie de busreis wel zitten. We genieten nog even van de vele vogels op het terrein.

Tijdens de busreis hebben we zicht op Lake Arenal. We maken een korte stop bij Macedamia Cafe waar we uitzicht hebben op het meer. Jammer dat we er maar zo kort stoppen en ik niet zo veel kan eten. Ze hebben er verschrikkelijk veel taartjes die er heerlijk uit zien. Als we op het terras/uitzichtpunt staan komt er net een waterig zonnetje door. Dat is maar van korte duur. Nog voordat we in de bus zitten regent het alweer. Als je denkt dat Nederland wisselvallig weer kan hebben dan moet je eens naar Costa Rica gaan. Dan blijkt dat nog wel mee te vallen. Toch vinden we het niet erg dat het regelmatig regent. De temperatuur is aangenaam en het is op de juiste momenten droog.

Ondertussen veranderd het landschap behoorlijk. Van de regenwouden rijden we naar de droge bossen. Het is hier veel vlakker met gele, droge weilanden. Wat ik niet wist is dat ze hier ook rijst verbouwen. Niet op natte terrassen zoals in Azië, maar op droge weilanden. Niet alleen het landschap is veranderd. Ook het weer is veranderd. De zon schijnt vol op.
Na een paar uur rijden komen we bij Llanos de Cortes, een waterval. De waterval is officieel gesloten waardoor we een stuk verder moeten lopen naar de waterval. De temperatuur is hier minstens 10 graden hoger en er is geen schaduw te bekennen. Dat is een behoorlijke overgang. Behoorlijk oververhit komen we aan bij de waterval. Die is dankzij de vele regen erg mooi en groot. We zijn niet de enigen die hier van genieten. Zowel de Tico's (Costa Ricanen) als toeristen hebben de weg gevonden. De Tico's hebben ladingen met eten/fruit meegenomen en verblijven hier een middag. Wij gaan naar een korte duik terug. Uitgeblust komen we weer aan bij de bus. Lang leve airco!

We kunnen even op temperatuur komen voordat we stoppen in het warme Liberia. Een grote stad in de provincie Guanacaste. We vinden een leuk Mexicaans restaurantje waar we een quesedilla eten. Bij de supermarkt halen we wat fruit, water en snacks voor morgen.Vanaf Liberia is het nog bijna een uur hobbelen naar de Buena Visa Lodge. Je moet er wat voor over hebben om dit pracht plekje te bereiken. Zoals de naam al zegt hebben we vanaf de lodge prachtig zicht op de vallei waar we de zon onder zien gaan.