Zuid-west USA april 2019

Las Vegas

Helaas werd ik te vroeg gewekt door pijnlijke darmen. Om zes uur ben ik alvast de tassen gaan reorganiseren en het verhaaltje van gisteren gaan schrijven. Jos slaapt lekker door tot half acht. We douchen ons heerlijk schoon om ons daarna weer onder te smeren met zonnebrand. Gelijk is het schone gevoel verdwenen. Het is stralend mooi weer, maar als we buiten komen is het nog erg fris in onze zomerkleding. We lopen naar de Denny's toe voor ontbijt. Het lukt ons redelijk snel om het te vinden. Er is een tafel vrij en we bestellen een omelette. Het was wederom een mega portie en het smaakte echt super goed. Dit gerecht moeten we onthouden voor de volgende keer.

Het is heerlijk rustig op straat. We lopen een stuk over de strip. We bekijken The Mirage van buiten en gaan bij The Venetian naar binnen. Het is echt een prachtig hotel met nagemaakte kanalen, gondels en pleinen. Net als in Italië kun je op elke hoek ijs kopen. Al ziet dat er op de meeste plekken in Italië er toch beter uit. We hebben het ontbijt nog maar net achter de kiezen. Voor ons nog geen ijsje. We bekijken het hotel op ons gemak en gaan terug naar onze kamer. We hebben er al de nodige kilometers opzitten. Alles is hier zo groot dat je ongemerkt heel wat (kilo)meters maakt. Het is nog even wachten en dan kunnen we online inchecken. We hebben geluk en kunnen ons ticket nog upgraden zodat we met iets meer comfort vliegen. Het beviel zo goed op de heenweg dat we nu dezelfde plaatsen geboekt hebben. Hopelijk maakt het de vlucht iets aangenamer.

Alles is geregeld en we gaan opnieuw naar buiten. We lusten nu een bolletje ijs en halen deze bij Ghirardelli. Ze verkopen hier heerlijke chocolade en het ijs is minstens net zo goed. We gaan voor mijn lievelingssmaken Chocolate Chip Mint en Butter Pecan. Het zijn twee enorme bollen waar we samen van zitten te smullen. Dat is altijd zo leuk aan op vakantie zijn. Genieten van eten en drinken dat je thuis niet hebt. Soms zou je willen dat je het thuis zou hebben, maar dan is het niet speciaal meer. We gaan nu verder naar de andere kant van de strip. Bij elk hotel is er nagedacht over de details. Bij het Paris hotel hebben ze bijvoorbeeld van die zuilen met posters staan zoals je ze echt tegen komt in Parijs. De toiletten hebben foei lelijke wastafels met Franse bloemetjes. De WC deuren zijn van hout gemaakt zonder grote kieren. Uiteraard wordt er Franse muziek gedraaid.

Het is knap warm geworden met een graad of 35. De afstanden lijken nu vele malen groter en het is ook veel drukker op straat. We moeten een aantal keren de weg over stekken door middel van loopbruggen. Negen van de tien roltrappen zijn in onderhoud. Ik heb vandaag last van mijn benen en die extra trappen er bij zijn een zware last. De hele dag door rijden er vrachtwagentjes over de strip met reclame er op. Ze vervoeren geen goederen en rijden echt alleen op en neer. Wat lijkt mij dat verschrikkelijk saai. De naakte vrouwen blijven voorbij rijden en om de honderd meter staat er wel een persoon kaartjes uit te delen me naakte vrouwen er op. Als je wilt kan je een hele verzameling beginnen en kun je kwartet gaan spelen. Mag ik van jou uit de categorie dikke tieten de vrouw met lange zwarte haren. De straat is één groot tapijt van visite kaartjes. Alles mag en kan in Sin City.

Gek genoeg hebben we alweer trek en gaan voor het eerst deze vakantie een hamburger scoren. Dat moet je toch gegeten hebben als je in Amerika bent geweest. Bij de Chili's hadden we goede burgers voorbij zien komen en daar lopen we net langs. Tijd om de benen rust te geven. Als we op de klok kijken is het al kwart over twee. Logisch dat we al trek hebben. De burger smaakt net zo lekker als die er uit ziet. Ook deze burger wordt geserveerd op zoet brood. Hoe hartig je gerecht ook is, er zit bijna altijd wel iets zoets bij. Met een volle maag en iets meer energie lopen we terug naar het hotel. Het is een flinke wandeling. Verschrikkelijk moe ga ik op bed liggen voor een middag slaapje. Dat heeft mij goed gedaan. Om een uur of vier gaan we naar buiten om de tuin van het hotel te bekijken. Het is een ieniemienie dierentuin met flamingo's. Hoe kan het ook anders! Er zijn nog meer vogelsoorten, kooikarpers en schildpadden. Er hangen ook een paar hummingbird feeders waar ik een paar kolibries spot. Wie had er nou verwacht dat ik in Las Vegas een kolibrie zou spotten? Ik niet! Het ruikt hier ook heerlijk naar bloemen. Het is een fijne plek om even te zitten en bij te komen van de drukte van de stad. Van zoveel rust en natuur naar Vegas is een nogal grote overgang.

We willen graag nog wat doen, maar wat is een beetje lastig. De stad is heel leuk, maar ook erg vermoeiend. Zoveel mensen, zoveel gebouwen, geluiden en beeldschermen. Zoveel indrukken en prikkels waar wij enorm moe van worden. We willen graag op een bankje mensen kijken, maar dat is onmogelijk. Het grootste gedeelte van het jaar is het veel te heet om buiten te zijn waardoor er nauwelijks terrasjes zijn. Ook nu is het eigenlijk al veel te heet in de zon. In de casino's staat de airco zo hard te loeien dat het veel te koud is. De overgangen zijn niet fijn en mijn darmen reageren daar niet prettig op. We blijven in de buurt van de toiletten. Het is één groot feest op het toilet met naast mij de geluiden van iemand die haar maaltijd er via de bovenkant uitwerkt. Bij de Subway nemen we een drankje. Gatver wat was dat smerig. We hebben tig dingen uitgeprobeerd en heel wat drankjes weggegooid en bij een medewerker aangegeven dat het apparaat het niet deed, maar die leek er niks van te begrijpen. Bijna overal wordt het frisdrank aangelengd met water. Het smaakt normaal gesproken nog steeds prima en zoet. Op deze locatie was het 95% water. Prikwater zonder smaak is niet te haggelen. Het was zo erg dat we het uiteindelijk weggegooid hebben.

Om zes uur lopen we naar Bubba Gump. Dat is zeker een kwartier lopen. We hebben vandaag al zoveel calorieën naar binnen gewerkt dat we ze er wel eerst vanaf moeten lopen voordat we ons vol mogen stoppen. Het restaurant is gelegen op de tweede etage. We krijgen een plekje op het terras en hebben zicht op de Strip. De zon gaat onder en de laatste zonnestralen verwarmen ons en geven een mooie gloed op de gebouwen. Het eten smaakt heerlijk, maar de portie is bijna Europees. Op de terugweg naar ons hotel kopen we nog een hotdog en eten deze op in onze kamer terwijl het langzaam donker wordt. We pakken de laatste spullen in en gaan op tijd naar bed.

De volgende dag zien we hoeveel kilometer hebben gelopen. Dat zijn er zeker 12! We komen straks thuis met dikke spierbonken van benen.