Florida juli 2019

Miami - Cape Coral

De eerste nacht komen we verassend genoeg goed door. We slapen in één ruk door tot 6 uur. We hebben enorme trek en maken ons snel klaar om naar het ontbijt te gaan. Voor een ontbijt dat is inbegrepen bij de kamerprijs is het erg goed. We kunnen zelfs wafels maken en dat kunnen we natuurlijk niet weerstaan. Het smaakt heerlijk, maar het ligt altijd zwaar op de maag. Er zijn toetjes, fruit, muffins en cake in allerlei soorten. De nodige calorieën voor vandaag zijn weer binnen. We pakken de laatste spullen in en vertrekken nog voor 8 uur.

Het is een rit van 3 uur naar Cape Coral. Eerst maar eens deze grote stad uit zien te komen. Gelukkig valt het enorm mee met de drukte en zijn we snel midden in de natuur. We hebben gekozen voor de toeristische route over weg 41 en dat is een goede keuze geweest. We rijden over een autoweg met aan weerszijden natuur. Aan de linkerkant de Everglades en op een gegeven moment aan de rechterkant Big Cypress Preserve. Het is beide moerasgebied. Het is net zo vlak als Nederland, maar dan totaal andere begroeiing. Palmbomen en grote bomen (denk dat dit de big cypress zijn) waar mos in groeit. Het zijn soort van hele lange haren en met geluk groeit daar dan weer een klimplant op. Het is voor mijn gevoel nu ook een stuk groener dan in april/mei. Onderweg komen we veel vervallen huizen tegen. Het stikt van de airboat tours, maar er lijkt niemand te zijn. Het is laagseizoen in dit deel van Florida. Het is heet en veel te veel muggen. Wij strekken onze benen bij het Oasis Visitor Center en horen het geluid van een krokodil. We lopen over de boardwalk en al snel zien we er één. Er zwemmen ook hele mooie, grote vissen. Verderop eet een krokodil van een fruitboom. Sinds wanneer zijn deze beesten vegetariër? Het zal vast een hipster zijn. Als we terug lopen zien we nog twee schildpadden zwemmen. Op het pad zit een sprinkhaan van Amerikaans formaat. Groot dus! Het is fel oranje van kleur. Zolang het beest niet gaat springen vind ik hem wel leuk.

We rijden verder en maken nog een korte stop bij Kirby Storter Roadside Park. Hier is een boardwalk van een halve mijl. We lopen er een klein stukje van. De zon is gaan schijnen en het is hier verschrikkelijk warm en benauwd dat we snel omkeren en naar de auto terug gaan. De boardwalk bij H.P. Williams Park is een stuk kleiner, maar vanaf hier zien we niet meer dan 1 krokodil. Vanuit de auto zien we ook veel dieren. Veel Ospreys in bomen, reigers in allerlei soorten en zelfs een Limpkin. Het lukt zelfs om een paar keer een krokodil te spotten vanuit de auto. Wie had gedacht dat we al zoveel wildlife zouden spotten op dag 1.

De rest van de route rijden we in één stuk door. Voor ons zijn dreigende wolken. De groene bomen steken mooi af tegen de donkerblauwe wolken. Het begint even te regen, maar het stelt niet veel voor. Overal waar we komen is de wolkbreuk al geweest.
Onze maag is nog niet gewend aan deze tijdzone en het kwijl loopt dan ook bijna langs onze mond bij het lezen van alle borden met fastfood ketens. Een hamburger, patatjes of een sandwich. Het is nog maar elf uur en veel te vroeg om te eten. Als we bijna bij de villa aankomen stoppen we bij de subway om een broodje mee te nemen. De villa is makkelijk te vinden en de sleutel ook. We kijken onze ogen uit. Wat is het hier groot en zo Amerikaans. We nemen de tijd om alle ruimtes te bekijken. Als we willen kunnen we heel ver uit elkaars buurt blijven. Het zwembad maakt het plaatje helemaal af. Hier gaan wij ons wel vermaken. We laden de auto uit en zijn zo enthousiast dat we alles tegelijk willen doen. We kiezen ervoor om eerst een uitgebreid bezoek aan de Walmart te brengen. We zijn er al vaak geweest, maar nooit de tijd voor genomen om de winkel echt goed te bekijken. Dit keer hebben we een keuken en kunnen ons flink uitleven. We vinden zoveel leuke dingen dat we moeten oppassen dat we niet te veel kopen. Tegelijkertijd is het ook moeilijk om goede producten te kopen. Alles is family-size. Een stuk vlees voor op de bbq. Kleinste formaat is 4 grote hamburgers of 5 grote worsten. Als je met veel personen bent kun je je hier helemaal uitleven. Spareribs van formaat dat ik nog nooit heb gezien. Hele hammen, kalkoenen, 5 kilo gehakt en 10 kipfilets in één verpakking. Nu wij de optie hebben om zelf te koken kan er ook aan de gezondheid gedacht worden. Onze winkelwagen is dan ook voor de helft gevuld met groente en fruit. Ook dat is hier heel anders dan in Nederland. Het heeft een prijskaartje, maar het formaat is er ook naar. Een mega cantaloupe, een ananas van 2 kilo, een aubergine groot genoeg voor 4 personen. Ze verkopen er zelfs bakbananen. Dat kan ik natuurlijk niet laten liggen. Nu maar hopen dat deze beter smaken dan in Nederland.

Uren later verlaten we de winkel met genoeg eten om een paar dagen door te komen. Met één druk op de knop gaat de garage open en kunnen we de auto binnen parkeren. Hopelijk blijft de auto nu iets koeler dan in de brandende zon. Er staat al een minivan in de garage, maar onze auto past er makkelijk naast. We kleden ons snel om en zoeken verkoeling in het zwembad. Verkoelend is het zeker. Het is bloedheet buiten en dit zwembad water is nog enorm koud. Het valt niet mee om er doorheen te komen. Eenmaal gewend is het heerlijk en genieten we enorm van ons privébad. Wat een luxe! We verheugen ons enorm op onze home-made dinner. Typisch Amerikaans komt alles uit pakjes en blikjes. Aardappelpuree dat alleen gemengd hoeft te worden met heet water, baked beans uit een potje even opwarmen en rare vlees staafjes in de magnetron. Binnen 10 minuten is onze maaltijd klaar. Gek genoeg smaakt het ook nog heerlijk.

Na het eten vallen we bijna in slaap. Zo lang we bezig blijven gaat het wel goed, maar in rust vallen we bijna om. Tijd om in beweging te komen. Jos is op zoek naar een speciale Playstation die alleen hier te krijgen is voor weinig geld. Bij de Walmart hadden ze die niet. Bij de Target konden we het online bestellen en dezelfde dag ophalen. We rijden dus even naar de Target en halen ook koffie nu we ontdekt hebben dat er ook filters, koffiemelk en suiker is. Amerikanen hebben echt geen idee van koffie. Meer dan de helft van het schap is Starbucks en Dunkin Donuts koffie met de meest krankzinnige smaken zoals kaneel broodje. We hebben iets gevonden wat hopelijk op koffie moet lijken. We genieten nog even van de tuin en ik schrijf mijn verhaaltje. We gaan uiteindelijk pas om 10 uur slapen.