Florida 2018

Mini-golf en Disney Springs

Vandaag gaan we uit ontbijten bij Denny's. We hebben al zo vaak geroepen dat we daar een keer willen ontbijten en het was er nog nooit van gekomen. Denny's heeft zeer veel locaties. Het was dan ook niet moeilijk om er één te vinden. Het is er erg druk. De meeste eetgelegenheden die wij bezoeken zijn heel rustig. Wij vragen ons altijd af wanneer ze al die mensen verwachten. De menukaart is qua grootte te vergelijken met een krant in Nederland. Ik heb de menukaart in het Spaans gekregen en kan kijken of ik het nog niet verleerd ben. We delen samen een gerecht. Het bestaat uit 2 pannenkoeken, twee eieren, twee worstjes, twee plakken spek en rösti. Zelfs voor twee personen is dit nog een groot ontbijt. We hebben heerlijk ontbeten.

Een paar kilometer verderop gaan we mini-golven bij Pirate Cove. In Orlando moet alles groot en over de top zijn. Zo ook de mini-golf. Ze hebben zeer veel mini-golf banen in Orlando met ieder een eigen thema. Wij hebben gekozen voor het piraten thema en gaan voor 36 holes. We hebben er bewust voor gekozen om dit in de ochtend te doen zodat het iets koeler zou zijn. Daar hebben wij niks van gemerkt. We waren om 10 uur de eerste klanten en hadden de golfbaan zo goed als voor ons zelf. Het was echt prachtig gemaakt. Aan alle details was gedacht. Ondertussen gebeurd er van alles boven ons hoofd. Een vliegtuig maakt letters in de lucht. Het is evangelisatie op wel een hele bijzondere manier. Teksten als God = love en Jesus 4gives kwamen voorbij. De uren vlogen voorbij en we zijn inmiddels wel toe aan een airco. We zitten op korte afstand van Old Town en rijden daar naar toe. Het is maandag en er is geen mens te bekennen. Er is een popcorn winkel met wel meer dan 20 smaken popcorn. Van red hot cinnamon tot garlic parmesan.
Het ziet er sfeervol uit en ook hier is alles tot in de puntjes verzorgd. Geen idee of het echt een Old Town is of dat het puur een toeristische attractie is. Het maakt het niet minder leuk en wij genieten intens van ijskoude limonade.


Enigszins afgekoeld rijden we naar Chili's om te lunchen. We hebben een salade gekozen om te delen en voelen de vitaminen binnen stromen. Binnen no time is de salade op en rijden we verder naar Disney Springs. Het is onderdeel van de Disneyparken en gratis te bezoeken. Er zijn heel veel (Disney)winkels en de wereld aan restaurantjes. Overal komen lekkere geuren vandaan. Wij hebben het gevoel dat we door een pretpark lopen, maar dan zonder de attracties. Het thema van Disney is zo goed uitgevoerd dat zelfs de mensen die het afval opruimen met Disney oortjes rondlopen. De Springs bestaan uit drie gedeeltes met allemaal een eigen sfeer met bijpassende muziek. De bloemenperkjes hebben zelfs de vorm van Mickey Mouse. Er zijn old-timers die ook het water op kunnen. Een heel grappig gezicht. De kinderen die hier lopen hebben de tijd van hun leven. Ze gaan helemaal op in hun fantasie en lopen rond als prinsesjes. Tussen de drie gebieden varen (gratis) bootjes rond vanwaar je mooi zicht hebt op de gebouwen. In het midden is de Spring met mooi blauw water, of moet ik zeggen dat de bodem blauw geverfd is? Ach, het ziet er prachtig uit. Als verrassing komen we uit bij het T-rex café. Wij bestellen er één drankje om te genieten van de “attractie”. Het restaurant is net als Disney Springs opgedeeld in gebieden. Er is een jungle, een ijswereld, woestijn en de ruimte. De meeste dino's kunnen bewegen en het wordt dag en nacht. Het is een hele belevenis om hier een drankje te drinken. Mijn man in ondertussen weer een jaar of 8 acht geworden. Als we te koud zijn geworden van de airco stappen we de warmte weer in. We zijn moe van het geslenter en gaan terug naar het hotel om even uit te rusten voordat we gaan eten.

Dit keer gaan we voor Fridays om een hamburger te eten. Amerika verlaten zonder een hamburger gegeten te hebben kan natuurlijk niet. Als je net denkt het onder de knie te hebben waar je wel en niet moet zijn gaat het natuurlijk mis. Het eten is heerlijk, maar de bediening verschrikkelijk. Het restaurant is één grote zwijnenstal en alle klanten zijn chagrijnig. Niemand wordt geholpen, rijen worden langer en mensen lopen het restaurant uit. Wij gelukkig met een volle maag.