Zuid-west USA april 2019

Phoenix - Camp Verde

We mogen niet klagen over onze nachtrust. Het was misschien wat kort, maar van een uur of twaalf tot acht uur hebben we geslapen. Dan begint de grote reorganisatie. We moesten creatief inpakken met 1 stuk ruimbagage. Nu moet alles een nieuwe, logische plek krijgen. Dat is nogal een klus. Als de klus geklaard is gaan we naar het ontbijt. Stel je er niet te veel van voor. Het is niet veel meer dan toast met jam, yoghurt en een muffin. Met een kleine bodem in onze maag maken we ons verder klaar voor vertrek. De roadtrip kan beginnen. Het is al aangenaam warm buiten.

Als eerste rijden we naar de Walmart om de grote boodschappen te halen. We hebben nogal een lijstje af te werken. Boodschappen doen in Amerika kost veel tijd en wij proberen het te beperken tot een kort bezoek. Het assortiment is zo overweldigend groot, dat wij het toch lastig winkelen vinden. Als je de winkel goed wilt bekijken ben je bijna een dag verder. Anderhalf uur later verlaten wij de winkel en rijden door naar onze eerste stop, Goldfield Ghost & Mining Town.

Het landschap onderweg wordt steeds mooier. We laten de grote stad Phoenix achter ons en zien steeds meer van het woestijn landschap. In de verte zien we bergen liggen en de Saguaro cactussen kenmerken dit gebied. Het dorpje is op en top Amerikaans en super leuk om te bezoeken. Het is gelegen in een prachtige omgeving. Alle gebouwtjes zijn van hout en stralen de echte western sfeer uit. Het is hier verschrikkelijk heet met 90 graden fahrenheit. We lopen zoveel mogelijk door de schaduw en doen rustig aan. In alle winkels zijn snoepjes, jam en sausen te verkrijgen met cactus smaak. Wij proberen een cactus limonade uit, maar ontdekken er weinig bijzonders aan. Verkoelend is het zeker.

Als we oververhit dreigen te raken rijden we door naar Usery Mountain Recreation Area. De rit er naar toe is wederom prachtig en het natuur gebied is helemaal top. Bij het bezoekerscentrum krijgen we een plattegrond met wandelroutes. Er is geen kip te bekennen en ik snap wel waarom. De temperatuur is opgelopen naar 100 graden fahrenheit. Aan de achterzijde van het bezoekerscentrum heb je mooi uitzicht en zien we allerlei vogels. Er lopen hele leuke kwarteltjes rond met een kuif, en de eerste kolibries zijn gespot. De woestijn staat in bloei en dat zorgt voor een mooie gele gloed over de bergen. Bomen met een groene boomstam en gele bloemtjes. Cactussen met bloemen in de kleuren geel en roze. Het is alsof je door een botanische tuin rondloopt met daarbij de verzengende hitte van de woestijn. De wandeling slaan we over. We rijden een rondje met de auto en maken wat fotostops en lopen een paar stappen om snel weer terug te gaan naar de airco.

Het is al half vier voordat we pas richting onze eindbestemming van vandaag rijden. Dat is nog twee uur doorrijden. We hebben geluk dat het redelijk rustig is op de weg en we zonder al te veel vertraging aankomen in Camp Verde waar we bij een Mexicaans restaurantje burrito's halen om mee te nemen naar onze cabin waar we overnachten. Op goed vertrouwen ligt de sleutel voor ons klaar in de brievenbus. De cabin ruikt heerlijk naar hout en is erg mooi. Jammer dat de ligging wat ongunstig is ten opzichte van de bezienswaardigheden. Anders zou ik hier makkelijk een paar dagen kunnen verblijven. We doen ons best om wakker te blijven tot negen uur.