Oregon 2017

Portland - Amsterdam

We vliegen vandaag pas om kwart voor vier en kunnen nog genieten van onze laatste dag in Amerika. We hebben een hotel met zwembad en zitten lekker bij het zwembad te lezen. Het water van het water is lekker warm en toch ook nog verfrissend.
Als het gelukt is om al onze spullen weer in de tassen te krijgen worden we door de shuttlebus naar het vliegveld gebracht. Binnen een kwartier zijn we door de paspoortcontrole en de douane heen. Dat ging heel makkelijk. We hebben nog twee uur de tijd om onze maag te vullen. Ik heb nog nooit een vliegveld gezien met zoveel leuke eettentjes en ook nog eens voor een zeer goede prijs. De restaurantjes zijn een goede weerspiegeling van wat je in de stad en het land kunt krijgen. We delen een noodle gerecht van een Vietnamees restaurantje. We kopen bij een Sandwich bar een lekkere sandwich voor tijdens de vlucht en sluiten onze maaltijd af met een lekkere fruit smoothie.
De vlucht verloopt goed, maar het blijft een verschrikkelijk lange reis. Mijn buik maakt er in de lucht een potje van wat ervoor zorgt dat de reis gevoelsmatiger nog veel en veel langer lijkt te duren. We dachten een goede zitplek te hebben bij de nooduitgang, maar dat viel best tegen. We konden de benen heerlijk strekken, maar dat was ook alles. Je scherm om films te kijken en je plateau om je eten op te zetten zitten nu in je armleuning. Het lijkt daardoor alsof je zitplaats nog smaller is. De stoelen zijn vrij hard en na een paar uur hebben we een enorme harde kont. We hebben slechts 3 toiletten aan boord voor de economy class. Van begin tot eind is het enorme file voor de toilet. Als we nog twee uur moeten vliegen is het toilet al overstroomt.
De overstap op Reykjavik is kort. Je kunt hier overstappen binnen een kwartier. De rij bij de douane is altijd kort en het gaat enorm snel. Daar kan schiphol nog wat van leren. Verder is het vliegveld niet heel fijn. Er zijn weinig toiletten en er staat een enorme wachtrij voor. De eerst volgende toiletten zijn zelfs een kwartier lopen! Het lijkt er op dat ze ook niet nagedacht hebben over zitplaatsen. Die zijn er nauwelijks. Een vliegveld dat uitermate geschikt is om snel weer door te reizen. De vlucht van Reykjavik naar Amsterdam verloopt met behoorlijk wat turbulentie. Dat blijf ik erg onprettig vinden.
Als we op Schiphol aankomen is het verschrikkelijk druk. We staan als sardientjes in een blik te wachten op onze bagage. Dat duurde ook wel een tijd. We hadden gelukkig met het openbaar vervoer. We hoefden maar een paar minuten te wachten voordat de trein ging. Ook op station Zwolle hoefden we maar even te wachten voordat de bus vertrok.Enorm moe komen we thuis van een prachtige reis waar we nog heel lang met veel plezier op terug kunnen kijken.