West Canada 2019

Revelstoke NP

Als we opstaan regent het pijpenstelen en dat doet het al uren. De wolken hangen laag en er is weinig te zien van de mooie omgeving waarin wij verblijven. Volgens de voorspellingen moet het gaan opklaren dus maken we ons gewoon klaar om er op uit te gaan. Het ontbijt is inbegrepen en gezien de slechte ervaring van gisteravond hebben we weinig verwachtingen. Er is geen buffet. Het is eten wat de pot schaft en dat is vandaag toast met ei, spek en aardappels. Dat valt zeker niet tegen. Het weer is iets beter geworden en om half negen zitten we al in de auto. Eerst gaan we in Revelstoke naar de supermarkt om broodjes te kopen. Het is geen grote supermarkt, maar ze hebben verrassend veel broodjes. Hier word ik blij van. Het nationale park ligt om de hoek van het dorp. We rijden de Meadows in de Sky Highway en komen langs diverse uitzichtpunten. De wolken trekken op en we kunnen een deel van het dal en de bergen zien. Het geeft een mysterieus effect met hier en daar laaghangende wolken. Aan het eind van de weg parkeren we de auto en stappen over op de shuttle die ons naar het hoogste punt van deze scenic road brengt. Brrr, wat is het verschrikkelijk koud. Het is slechts 7 graden. We hebben veel laagjes aan om ons warm te houden. Dit lijkt niet echt op zomervakantie. De chauffeuse vertelt dat het afgelopen nacht gesneeuwd heeft op de bergtoppen. Eénmaal boven staan we midden in de wolken. Als je de plaatjes mag geloven kan je hier prachtig uitzicht hebben en moet het hier heel mooi zijn. We lopen een rondje om Heather Lake. Ook met de laaghangende bewolking is het mooi en heb je mooie weerspiegelingen. Onder een rots zie ik nog een knaagdier zitten. Het is bang en rent snel weg. Ik vermoed dat het een marmot is geweest.

We doen nog een poging om bij de Fire Outlook te genieten van het uitzicht, maar het enige wat we zien is één grote witte wolkenmassa. We zijn een beetje teleurgesteld, maar je doet er niks aan. Via de Summit Trail lopen we in 1 kilometer terug naar de parkeerplaats. Dit park en vooral dit wandelpad staat bekend vanwege de vele bloemenweides. We zitten op het eind van de bloeiperiode en hadden er meer van verwacht. Dit wandelpad gaat grotendeels door de bossen heen. Edgar is de hele weg bang om een grizzly tegen het lijf te lopen. Er loopt de laatste tijd een grizzly rondt in dit gebied en ze waarschuwen er voor dat je deze tegen kan komen en hoe je moet handelen. Er wordt aangeraden om te zingen in de bergen. De kinderen die hier rondlopen vinden dat maar al te leuk. Als we terug zijn zoeken we een mooi picknickplaatsje uit bij Balsem Lake. Lekker opwarmen met een bakje koffie en een broodje voor nieuwe energie om ons warm te houden. De zon doet hard haar best om door de wolken heen te komen. Er staat ook een mooie hut met daarin picknicktafels en een houtkachel die staat de branden. We warmen ons heerlijk op aan het vuurtje en wachten op beter weer. De zon breekt regelmatig door en de wolken trekken langzaam omhoog. Mama en ik lopen nog een rondje en komen bij een uitzichtpunt waarbij we voor het eerst ook uitzicht hebben. Het ziet er prachtig uit. Hier staan veel meer bloemen en met de zon erbij is het helemaal een plaatje.

Nu het weer beter lijkt gaan we nog een keer naar boven met de shuttle. Joran en papa gaan lopend. Net als wij boven zijn trekt er weer een wolk over en is het ijzig koud. Gelukkig waait die snel over en kunnen we langs een aantal uitzichtpunten lopen en zien we de mooie bergtoppen met sneeuw en Revelstoke Lake. De dennenbomen worden prachtig verlicht. Dit zijn geen kerstbomen, maar hele lange spitse bomen. Alles is nu zoveel mooier. We nemen de tijd om er van te genieten en lopen via de weg naar beneden. Stiekem vinden wij dit mooier dan de wandelroute van vanochtend. Hier bloeien veel meer bloemen. De beer heeft zich niet aan ons laten zien vandaag.

Om drie uur verlaten we dit deel van het park en gaan we naar het lagere gedeelte. Hoe lager we komen hoe warmer het wordt. De laagjes kunnen weer uit met een graad of 20. We lopen de Skunk Cabbage Boardwalk. Een wandelpad van iets meer dan een kilometer door moeras gebied met stinkplanten. De planten stinken alleen als ze in bloei zijn. Daar is het nu niet de tijd voor. Het zijn grote bladeren die slap hangen en op dit moment niet het bewonderen waard zijn. We spotten nog een paar kikkertjes en een Steller's Jay. Het pad is deels afgesloten waardoor we via hetzelfde pad terug moeten. Het begint te regenen en we lopen zo snel mogelijk terug naar de auto. Als je dit park bezoekt mag je dit pad wel overslaan. Je mist er niks aan.

Om half vijf zijn we terug in het plaatsje Revelstoke om te gaan eten. Het is een vroeg diner. Vanaf ons hotel is het 20 minuten rijden naar het dorp, dus op en neer gaan heeft toch geen zin. We wilden bij een Indiaas restaurant eten, maar die is vandaag gesloten. Het taco restaurant is een goed alternatief. Het is nog vroeg en toch al stampvol. De porties variëren nogal qua grootte, het smaakt allemaal heerlijk. Als we terug komen bij het hotel zit ons balkon volledig in de zon. Nog even wat energie van de zon meepakken voordat die zich verstopt achter de bergen. Het was een mooie dag en uiteindelijk hebben we best goed weer gehad.