Groepsreis

Rincon de la Vieja

Na weer een goede nacht slapen voel ik mij behoorlijk goed. We hebben voor vandaag geen activiteiten gepland. Paardrijden en hot springs zijn niet echt ons ding. We hoeven niet bang te zijn dat we ons gaan vervelen. De lodge heeft een gigantisch terrein dat we te voet willen verkennen. Na wat navraag bij de receptie te hebben gedaan blijkt toch dat de watervallen erg ver lopen zal zijn. We houden het daarom eerst bij een kort rondje. We komen uit bij een koffiehuisje waar ik enorm kan genieten van de koffie lucht. Koffie drinken gaat hem nog niet worden. Achter het huisje laat een man ons zien hoe hij potten bakt en deze schildert.

We gaan even een kijkje nemen bij de canopy tour en zien ook hangbruggen. Wij mogen hier gewoon overheen lopen. Wauw, wat is dat gaaf! Ik kom wel aan mijn portie hangbruggen deze reis. Ons korte rondje wordt daardoor een stuk groter. We genieten enorm van het lopen door de boomtoppen en het uitzicht. We leggen niet veel kilometers af, maar doen er wel uren over. Het hele gebied is voor ons alleen zodat we op ons gemak beesten kunnen spotten en dat zijn er heel wat. In de eerste boom zien we zeker vijf Crested Guans. Dat zijn gigantische vogels van wel 70-90 cm groot met een prachtige rode lel. We zien ook Agouti's ofwel groot uitgevallen cavia's rondlopen. Ik ben zo enthousiast dat ik dat beest bijna direct weg jaag. Weer wat verderop zien we een toekan en kleine gele vogeltjes. Dan opeens zie ik een aap. Als we nog wat verder kijken zien we een boom vol met apen. Ze zitten relatief dichtbij en sommigen hebben ook nog kleintjes. Op de terugweg zien we nog een neusbeer en nog veel meer vogels waaronder de eekhoornkoekoek. Weer zo'n fantastische vogel. We blijven maar dieren zien en horen, maar we moeten inmiddels toch echt gaan lunchen. We overtuigen onszelf om door te lopen naar het restaurant.

Na een heerlijke lunch van kip en gegrilde ananas is het tijd voor een siësta. Plots roept mama mij uit bed. Er zit een wenkbrauw mot mot bij ons huisje. Ik kleed mij snel om en hol op mijn blote voeten naar buiten. Wat een prachtig beest is dat! Weer een vogel die ik van mijn wish list kan afstrepen. Dat is nog een leuke manier om wakker te worden. Uitgerust gaan we weer op pad. Dit keer met als doel om de ekstergaai op de foto te zetten. Dat is een grote blauwe vogel met een kuif. Dat gaat nog niet zo makkelijk. Deze vogels willen niet zo best stil zitten. We zien ook nog een hele mooie specht. Dolenthousiast besluiten we nog een keer over de hangbruggen te lopen. Dit keer met een paar groepsgenoten. We zien weer zoveel dieren: crested guans, agoutis, apen, toekans, eekhoorn koekoek, leguanen en spechten. De topper is toch wel de vrouwtjes great curassow. Een loopvogel van wel 1 meter groot. Wat een fantastische dag was het.