Florida 2018

Wekiwa Springs en Winter Park

Het idee was om vandaag iets ieder te vertrekken dan op andere dagen om zo lang mogelijk te genieten van de zon. Helaas had Jos niet zo best geslapen waardoor de planning iets anders werd. Om tien uur starten we de auto en rijden we naar Wekiwa Springs. We hebben de tolweg weer gevonden en het rijdt heerlijk door. Onderweg verzamelen we een picknick. Als we aankomen in het park is het nog redelijk rustig. Onze darmen beginnen wat te protesten van al het ongezonde eten dus zoeken we een lekker plekje uit in de schaduw dicht bij de toiletten. De vlinders dartelen om ons heen. Het is totaal geen straf om rustig aan te moeten doen. We liggen in de schaduw waar het goed toeven is. Jos leest lekker een boekje en ik val ondertussen in slaap. Als ik wakker wordt schrik ik als Jos vertelt dat het al half twee is. Hoog tijd om te picknicken met een Subway broodje, ijskoude limonade en een toetje.

We ruimen alle spullen op en willen het park verder verkennen. Er zijn genoeg wandelpaden. We moeten daarvoor wel eerst de auto pakken om naar het beginpunt te rijden. Onderweg komen we een wilde kalkoen tegen. Dit is het eerste park waar we geen informatie hebben gekregen over de wandelmogelijkheden. De informatie in het park is nogal onduidelijk met allerlei paden die afgesloten zijn. De wandeling wordt niet meer dan een klein rondje om Sand Lake. We zijn uitgekeken en maken plannen voor de rest van de middag. We willen naar Winter Park gaan. Een klein stadje met een gezellig centrum waar we vast een ijskoud drankje kunnen krijgen. We hadden een bepaald beeld in ons hoofd van het stadje wat totaal niet overeen kwam met de werkelijkheid. Het “historisch” centrum was zeer klein en bleek vooral uit nieuwbouw te bestaan. Dan doen we het wel met onze eigen limonade uit de koelbox.

In dit plaatsje ligt ook een botanische tuin die je kunt bezoeken waar schildpadden zouden moeten leven. Het is eerder een mooi park met een grote vijver. En ja hoor de vijver ligt vol met rood wang schildpadden. Ze zijn wel verschrikkelijk bang. Alleen al bij het horen van een rits die open gaat schieten ze het water in. We hebben geduld en wachten totdat de schildpadden het water uit komen om te gaan zonnebaden op de boomstronken. De hele dag kijken we al goed uit of we niet boven op een slang staan en net als je even niet oplet sta je bijna met je voet op een slang. Het is een zwarte (dunne) slang. We hebben een mooi bankje gevonden om te genieten van alle schildpadden, eekhoorntjes in alle formaten, spechten en monarch vlinders. Het is toch een raar idee dat we in een park midden in de stad zoveel wilde dieren tegenkomen. Maar je hoort ons niet klagen hoor!

Vanaf Winter Park is het één grote file naar het hotel. We kiezen er daarom voor om alvast te gaan eten. Onderweg vinden we een Sweet Tomatoes voor de nodige vitamines. Tegenover het restaurant zit nog een schoenenwinkel die ik graag wil bezoeken, maar de schoenen hier zijn wel erg nep en van plastic. We zitten ook dichtbij Outdoor World. Nog een winkel waar ik nieuwe slippers en sandalen zou kunnen scoren. Helaas is dat niet gelukt. Ook zonder dat je iets nodig hebt is deze winkel een bezoek waard. De winkel is gigantisch en prachtig gemaakt. Het lijkt net een lodge in de Canadese Rockies met allemaal opgezette beesten en een openhaard. Je hebt gelijk een kampeergevoel als je hier binnen bent. Je komt ogen te kort voor het aantal jachtgeweren en kogels die je hier kunt kopen. Het was een leuke dag. Op de kamer drink ik een kop koffie met caramel M&M's. Echt een aanrader. Jos is inmiddels alcoholist geworden met zijn blikken bier van 0,75 liter.