Oregon 2017

Bend

Vandaag slapen we weer lekker uit en kunnen we even skypen met mijn ouders. De verbinding is erg slecht, maar we hebben even kunnen bijkletsen. Het is daarom behoorlijk laat voordat we op pad gaan. We wilden vandaag een deel van de Cascades scenic byway rijden. Dat plan is gewijzigd omdat we maandag het centrum van Bend wilden gaan bekijken en dan alle winkels gesloten zijn. Nu draaien we het om en gaan we vandaag de stad in. Dan doen we toch alsof het morgen een zondag is.
De winkels hier openen pas om elf uur of om twaalf uur. Net de winkels die wij willen bekijken gaan pas open om twaalf. Dan lopen we even Drake park in. Weer een mooi stukje natuur midden in de stad aan de Deschutes river. Het centrum van Bend is niet groot, maar wel erg leuk. Hier vind je weinig ketens. Het zijn vooral leuke kleine boetiekjes, tweedehands winkels en alles wat er tussenin zit. Jos is helemaal blij als we bij een (tweedehands) boeken en spellen winkel komen. Een winkel vol met Jos waardige spellen. Zombies, draken. Zeg maar alles wat ik dus stom vind.
We hebben zin in wat lekkers en er is weinig keus om ergens een gebakje te eten dus komen weer uit bij La Magie. Dit keer is het er verschrikkelijk druk en moeten we even wachten voordat we naar binnen kunnen. We kiezen allebei een gebakje uit en eten het ter plekke op. Iets dat voor ons heel normaal is, maar hier als erg vreemd wordt ervaren. Ze gaan er van uit dat je komt lunchen en je taart mee neemt om het op te eten. Daar zitten we dan ons mini taartje op te eten met enorme vorken alsof we een steak gaan slachten. We ontdekken nu pas dat een groot deel van het frisdrank aangelengd wordt met water. Dit keer is het met het vieze chloorwater waar mijn buik niet blij van wordt. Voordat we verder gaan maken we nog een stop bij een andere winkel die bordspellen verkoopt. De spellen zijn hier ongeveer even duur als in Nederland. De wisselkoers maakt het iets gunstiger. Er staan tafels klaar waar je spellen aan kan spelen en Jos wil eigenlijk wel meespelen.
We hebben genoeg rondgeslenterd en willen naar het plaatsje Sisters gaan. Dit is een klein, schattig cowboystadje. Als we onderweg zijn krijgt Jos opeens spijt dat hij van één spel de prijs niet goed bekeken heeft. Het is een spel dat in Nederland zo goed als niet te verkrijgen is. Nu kan ik dankbaar gebruik maken van het feit dat Jos geen plekken, straten of gebouwen herkend in de stad. Heel stiekem stel ik de navigatie weer in op het centrum van Bend. Drie meter voor de bekende parkeergarage herkent Jos het opeens en reageert zeer verontwaardigd waarom ik dit gedaan heb. Helemaal blij met zijn aankoop stapt Jos de spellenwinkel uit. Als we nu nog naar Sisters moeten rijden is het al veel te laat dus we besluiten om hier te gaan lunchen. We vinden een sandwich restaurantje en krijgen een belachelijk grote sandwich met enorm veel beleg. Zo'n grote en goed belegde sandwich hebben we nog niet eerder gehad. Hoe moeten we dit ooit opeten? Mijn mond is veel te klein voor deze sandwich.
Onze magen zijn weer gevuld en met een aankoop rijker kunnen we op weg naar Sisters. Het is een rit van een klein half uurtje met onderweg mooie landschappen. Halverwege is een uitzichtpunt met zicht op de omliggende bergen. We zien de North, Middle en South Sister, Broken Top en Mount Bachelor. Als we het stadje inrijden krijgen allebei een enorme glimlach op ons gezicht. Het is echt een heel leuk plaatsje om te bezoeken. Alle gebouwen hebben een wild west uitstraling en de winkels hier zijn enorm leuk. We bezoeken een apotheek met giftshop. Een bijzondere combinatie, maar wel geslaagd. Het is een winkel met o.a. kerst en halloween spullen. Heel Amerikaans. Ik vind er prachtige kookboeken en kookattributen. De prijskaartjes zijn wat minder leuk en mijn tas zit een keer vol. Daarna bezoeken we een antiek winkel. Ik voel mij weer als een meisje in een snoepwinkel. Ik spaar blikken en ze hebben hier heel wat mooie staan. Niet allemaal voor de verkoop en ze zijn hier niet voor een paar cent te koop zoals bij ons in de kringloopwinkels. Deze winkel heeft meer weg van een museum. Prachtig! De eettentjes zijn hier al even leuk. Ik baal er al bijna van dat ik zo'n enorme sandwich naar binnen heb gewerkt. Overal verkopen ze pie en daar ben ik dol op! Met de nodige tussenstops voor mijn buik belanden we in een parkje. We spelen hier een paar potjes hive voordat we terug lopen naar de auto. Als we oversteken zie ik opeens in een tuin een ree staan. Ik vraag mij eerst nog af of het een beeld is, maar nee het leeft gewoon. Het is een vrouwtjes ree met twee jongen die eruit zien als bambie. Ze staan op een paar meter afstand van ons en zijn totaal niet bang. Wat doen die beesten midden in een stad? Ze steken de weg over en iedereen roept dat ze niet zo dom moeten zijn. Grappig om te zien dat iedereen gelijk tegen die beesten begint te praten.
Onderweg naar Bend zie ik nog een ree. Voordat we gaan eten rijden we met de auto Pilot Butte op. Weer zo'n enorme heuvel. Het is al behoorlijk fris op de top. Het was vandaag een koele dag met temperaturen onder de 90 graden. Vanaf de top hebben we zicht op heel Bend. De stad heeft 80.000 inwoners, maar is wel twee keer zo groot als Zwolle. Alles is hier ruim opgezet.
Dan komt weer het bekende moment waarop we moeten beslissen wat we willen eten. We houden van afwisseling en proberen de Panda Express. Weer een goede keuze. Het personeel is zo chaotisch als de pest en als je van de grond eet heb je je maaltijd ook wel gehad, maar het eten is heerlijk! Ze hebben hier groenten. Ik heb eindelijk gekookte broccoli gegeten. Terwijl Jos een tweede keer aansluit in de rij, omdat 1 portie toch iets te klein was vermaak ik mij prima. Ik heb uitzicht op de drive trough. Het is echt fantastisch om te zien hoe alle mensen met hun hoofd uit het raam hangen om tegen een paal te schreeuwen wat ze willen eten. Ze staan allemaal veel te ver van de paal af. We sluiten de dag af met een koffie van Dutch Bro's.