Oregon 2017

Californië

Deze vakantie hebben wij al heel wat dode beesten gezien. Van dode ree tot dode wasbeer. Vandaag maken we een uitstapje over de grens en hopen wat meer levende beesten aan te treffen. Klamath Falls ligt bijna tegen de grens met Californië aan. Wij willen vandaag kijken of we dichter bij het water kunnen komen om vogels te spotten. Bij de receptie van ons motel heb ik een mooie kaart gevonden van de omgeving waarop een aantal Wildlife Refuges staan aangegeven waar je ook doorheen kan rijden. We rijden naar het bezoekerscentrum van Tulelake. Het bezoekerscentrum heeft uitzicht op tal van vogels en eekhoorntjes in alle soorten en maten. We krijgen mooie kaarten mee en gaan op stap. We maken eerst een korte wandeling naar Sheepy Ridge. Het is een korte wandeling de heuvel op. Gelukkig zijn we nog net op tijd dat het nog geen 80 graden is zodat het nog net te doen is om naar boven te lopen. Vanaf boven hebben we zicht op het natuurgebied en zweven er allemaal zwaluwen om ons heen. In de verte zien we roofvogels en pelikanen vliegen.
We besluiten het bij deze wandeling te houden en pakken de auto. We rijden de tour route door het natuurgebied (onverhard). We zijn nog maar net van de parkeerplaats af en zien een ree lopen. Later zien we er nog meer. Als we de gravelweg oprijden zien en horen we allemaal vogels. Na een paar meter zien we al de eerste witkop ibis (geen idee waarom het beest zo heet, want hij is zo goed als zwart). Al snel volgen er veel meer. Het stikt er hier van. We zien zoveel om ons heen dat we bijna vergeten dat we ook verder moeten rijden. Op deze manier hebben we dan ook uren doorgebracht op deze route van 12 mijl. We verbazen ons er weer over hoe rustig het hier is. We brengen uren door in een gebied en hebben slechts één andere auto gezien. Het is hier zo mooi en er is niemand!
Onderweg stappen we een paar keer uit en lopen naar een vogelspot hut. Volgens mij hebben ze hier een libelle plaag. Kleine blauw libelles vliegen hier met honderden rond. De vogelspot hutten zitten helemaal onder de libelle larven. We blijven niet te lang uit de auto. Op deze open vlaktes voelt de zon nog warmer aan. Hoe verder we komen hoe meer pelikanen we onderweg tegen komen. Het was een prachtige route en rijden weer terug naar ons motel en spelen een spelletje. Ook zo jammer als we al onze spellen voor niks hebben meegesjouwd de hele reis. Vandaag een lekker rustige dag gehad en enorm genoten van alle dieren om ons heen.