Groepsreis

Monteverde - Quepos

Vandaag staat ons een lange reisdag te wachten. Het is ongeveer vier uur rijden naar Quepos. Dat is een klein toeristisch stadje een paar kilometer voor het nationale park Manuel Antonio. We vertrekken pas om negen uur en kunnen rustig wakker worden en ontbijten. We hebben alweer het geluk dat het een zonnige dag is. We genieten enorm van de rit door de bergen. Dit keer kunnen we er nog iets langer van genieten. Ze zijn bezig om de weg te herstellen en mogen pas verder rijden als de weg klaar is. Ondanks dat het geen geasfalteerde weg is kan dit wel enige tijd duren. Onze reisleidster doet nog een poging om het te versnellen door te zeggen dat we naar het vliegveld moeten. Het wachten is geen straf, want we staan op een plek met uitzicht op de golf van Nicoya. Na een half uur wachten is de weg af en mogen we verder rijden.

De rit gaat verder langs de kust met prachtige stranden. Om twaalf uur komen we aan in Tarcoles waar we een krokodillen excursie doen. Eerst hobbelen we een paar kilometer met een trekker naar de opstapplaats. Het is een overdekte boot en dat is met deze brandende zon heerlijk. We zijn nog maar vijf meter aan het varen en we zien de eerste krokodil. Nog spectaculairder is het dat hij (of zij) een vogeltje naar binnen werkt. Dag mooi vogeltje.

Naast alle krokodillen zien we gigantisch veel vogels. Vooral veel roofvogels en watervogels. Schuitbekreigers, haviken, tijgerreigers, pelikanen, ibissen, roze lepelaars en ga zo maar door. Als je naar rechts kijkt heb je links alweer wat gemist. We genieten intens. Het landschap onderweg maakt het plaatje helemaal af. Dit maakt het voor ons toch wel een beetje goed dat we niet in Caño Negro zijn geweest. Op de terugweg met de trekker zien we zeven rode ara's voorbij vliegen. Wat een fantastische excursie was dit.

Na de lunch bij Tarcoles is het nog twee uur rijden naar Quepos. We hoopten nog even te kunnen slapen, maar zijn zo opgewonden van de excursie dat het niet lukt. We zien onderweg de zonsondergang en kunnen vanuit het hotel nog net het laatste stukje van de zon de zee in zien zakken. Het was een behoorlijk lange (reis)dag, maar zo voelde het absoluut niet aan.