Groepsreis

Quepos - Dominical

We mogen vandaag uitslapen. We vertrekken pas in de middag naar Dominical. We beginnen de dag lekker rustig en brengen wederom een bezoekje aan de apotheek. Gewapend met recept, handen, voeten een beetje Spaans en Engels komen we er elke keer weer uit.

We nemen de bus richting Manuel Antonio en stoppen bij café Emilio. Een leuk koffie tentje met de nodige taarten gelegen op een heuvel met prachtig uitzicht op Manuel Antonio NP. Echt lang houden we het er niet vol. We worden onrustig en willen wat doen. We lopen naar een souvenirshop in de hoop eindelijk wat leuks te vinden. Al snel zijn de souvenirs niet meer zo interessant, want bij de winkel zit een hele groep met doodshoofdaapjes. Dat is veel leuker!

We hebben nog wat tijd over en gaan verder met de bus naar het publieke strand van Manuel Antonio waar het nu nog lekker rustig is. We wandelen op het strand en genieten van het warme zeewater. Ik heb nog nooit zeewater gevoeld dat zo warm is. De ochtend vliegt voorbij en we moeten nog even lunchen voordat we met de bus verder reizen naar Dominical. We genieten van een broodje bij de subway. In Nederland zijn we er niet zo dol op, maar hier smaakt het heerlijk. Iets wat op brood lijkt!

Om één uur vertrekken we met de bus en veertig minuten later komen we al aan in Dominical. De rit door het plaatsje laat ons direct de sfeer proeven. Het plaatsje is niet meer dan een zandweg met wat (souvenir)winkels en restaurantjes. De sfeer is relaxed met veel backpackers en hippies/rasta mannen en alternatievelingen. We zijn er al snel achter dat wij ons hier wel gaan vermaken. Als we even uitgerust hebben op de kamer gaan we het hotel en het plaatsje verkennen. Bij de toerist info proberen we wat informatie te krijgen over de activiteiten in de omgeving, maar de dame heeft meer interesse in haar telefoon dan in haar klanten. Dan zoeken we het zelf wel uit.

Het hotel ligt op loopafstand van het strand dus de zonsondergang mogen we niet missen. Het wordt lekker druk op het strand. Zodra de zon niet meer zichtbaar is haasten wij ons naar een restaurantje. We komen uit bij een leuk klein taco tentje. We zijn moe en willen snel wat eten voordat we in slaap vallen.