Florida juli 2019

Six Mile Cyrpress Preserve

Na een wat onrustige nacht word ik om half zes wakker. Dat had best iets later gemogen. Jos slaapt nog heerlijk uit tot half acht terwijl ik ga douchen, een verhaaltje schrijf en plannen maak voor vandaag. We duiken weer de keuken in om ons uit te leven op het ontbijt. Het wordt toast met eieren en spek. Alles is hier groot behalve de eieren. Koop je XL-eieren en zijn het voor Nederlandse begrippen kleine eitjes. De mango die we erbij eten is om je vingers bij af te likken. De beste mango ooit! En we hebben er nog één 😊

Op ons dooie gemak maken wij ons klaar om naar Six Mile Cypress Preserve te gaan op 40 minuten rijden van onze villa. Als we daar aankomen en van schoenen willen wisselen komen we er achter dat ze nog bij de villa staan. Samen met de koelbox. Mijn jetlag-hoofd kan nog niet goed nadenken. De helft van onze spullen ligt dus nog ‘thuis'. Het enige dat we wel mee hebben is onze rugtas en dat is gelukkig ook een behoorlijk overlevingspakket. We hebben geluk dat het wandelpad een boardwalk is en we dus gerust op onze slippers kunnen wandelen. Ideaal is het niet, maar je moet toch wat. We zijn de eerste bezoekers bij het informatie centrum en worden uiterst vriendelijk ontvangen. We worden lekker gemaakt met alle dieren die we kunnen tegen komen. Hopelijk hebben we geluk vandaag. Het is bloedheet en ik kan me wel voorstellen dat de beesten zich verstoppen. Met onze speurogen turen we rond en aan het begin zien we al een vrouwtjes kardinaal. Een prachtige vogel. Iets verderop komt een red-shoulderd hawk aanvliegen en ploft voor ons neer op een tak. Niemand merkt deze mooie roofvogel op. Sowieso hebben de Amerikanen niet echt een talent om dieren te spotten. Op het toilet bij het bezoekscentrum stond zelfs aangegeven hoe je je hoort te gedragen in de natuuur zodat je de meeste kans maakt om dieren te spotten. Dat kan ook alleen in dit land!
We komen uit bij het eerste platform waarbij we zicht hebben op gator lake. Een deel van het pad is afgesloten, omdat de alligators aan het broeden zijn. Helaas voor ons zijn ze niet zichtbaar. We zien wel verschillende soorten schildpadden zwemmen. Er vliegt ook een blauw met witte vogel voorbij waarvan ik vermoed dat het een ijsvogel was.

Stapje voor stapje lopen we verder door het natte bos. Het is echt absurd heet en benauwd. Alle bomen staan in een flinke laag water dat stroomt. Dat maakt dat dit anders is dan een swamp, waarbij het water stil staat. Daardoor zijn er hier ook geen muggen. Dat is een groot voordeel voor ons. Het stikt hier van de vogels, maar het is lastig om ze te herkennen. Ze zitten hoog in de bomen en zijn erg snel. Door de warmte heb ik ook minder puf om er goed de tijd voor te nemen. Ook de camera heeft moeite met dit klimaat. De lens beslaat continue. Hopelijk zitten er nog wat mooie foto's bij. Op het verste punt van de route zien we dan toch een alligator. Hij verstopt zich goed en we zijn benieuwd of andere mensen hem ook spotten. Nee hoor, ze kijken even rond en zijn weer weg.
De spechten vinden dit bos ook geweldig. Met grote aantallen vliegen ze hier rond. Ze hebben een mooie rode kop en op de rug een wit/zwart patroon. Ze maken een bijzonder geluid. De vlinders die hier vliegen zijn van de categorie vlindertuin. Grote oranje, zwart met geel, zwart met rood. Ze zijn prachtig, maar stil zitten doen ze nog steeds niet aan. We genieten van de witte ibissen en worden aangesproken door een Amerikaan. Nog voor wij iets konden zeggen was de vraag waar wij vandaan kwamen. Het feit dat we naar ibissen keken was voldoende bewijs dat wij niet hier vandaan komen. Deze beesten zijn zo gewoon en oninterssant voor ze. Daarentegen kun je hier ook reigers spotten verteld hij enthousiast. We zeggen maar niet dat dit voor ons niet aantrekkelijk is, omdat deze voor ons zo gewoon zijn. Voordat we terug gaan naar de auto spotten we onze eerste eekhoorn van deze vakantie.

De airco draait op volle toeren. We zijn moe van de warmte. Het was maar 2 kilometer, maar alle energie is op. We stellen de navigatie in op Panera Bread en genieten van een goed broodje met steak en kaas en een soep van linzen met quinoa. Dat is een verrassend gezond gerecht. Het is al half drie voordat we terug zijn bij de villa waar we snel verkoeling zoeken in het zwembad. Wat is dit fantastisch. De rest van de middag brengen we buiten door en spelen een spelletje. Af en toe krijgen we bezoek van een vogel, zoals de limpkin.

Al tijden word ik lekker gemaakt met foto's van de bloomin onion die bij de Outback is te krijgen. Het ziet er zo lekker uit en er is er eindelijk één in de buurt dus de keuze voor het avondeten is snel gemaakt. Het is een kwartiertje rijden en er zijn meer mensen die dol zijn op de bloomin onion of de steaks die ze hier hebben. Er is een wachtlijst, maar het wachten is van korte duur. Tijdens het wachten krijgen we zelfs nog een gratis hapje. We bestellen de grote gefrituurde ui met kaas patatjes. Als je op de menukaart leest hoeveel calorieën dit gerecht bevat vergaat de eetlust je gelijk, maar dit moet ik proberen. De patatjes met kaas en bacon zijn fantastisch. De ui was lekker, maar veel te veel. Na een paar hapjes is het eigenlijk wel leuk geweest. Het verheugen op het gerecht was stiekem veel leuker dan het eten er van. Na deze calorieën bom krijgen we ook nog de vraag of we een cheesecake willen. Nog eens 1000 calorieën. Nee, bedankt.

Op de terugweg maken we nog een korte stop bij de Aldi. Ja, het is qua inrichting echt een Aldi. De meeste producten zijn wel Amerikaans, maar dan met een Aldi-prijskaartje. Wij komen speciaal voor de pizza. We kiezen de grootste uit die ze hebben. Wat een ding. Die past nooit in een standaard Nederlandse oven. Om te compenseren halen we nog een heerlijke fruit smoothie bij Tropical Smoothie Café die we afgelopen meivakantie ontdekt hebben in West-Amerika.

Lekker met de voetjes in het water zien we hoe het langzaam avond wordt. Alle dieren zoeken een plek om te overnachten. Er komen heel wat vogels voorbij. Een reiger zit in een boom, een nieuwsgierige schildpad steekt zijn kop boven het water, een eekhoorntje springt aan de overkant van het kanaal en een boomkikker komt om het hoekje kijken op de overkapping. Het is nu heerlijk weer buiten en daar genieten we nog van totdat we naar bed gaan.