Florida juli 2019

Zwemmen - dierenwinkel - seafood

We slapen vandaag lekker uit. Als we de deur open doen naar buiten komt er een zinderende hitte tegemoet. Het is een uur of 10 en nu al niet te harden. De luchtvochtigheid zal vandaag wel weer een procent of 90 zijn. Voor het eerst gaan we binnen ontbijten. Ik heb het zelfs binnen zo heet dat ik een diepvrieselement pak. In een handdoek wikkel en ter verkoeling tussen mijn knieën leg. Dat lijkt iets te helpen. We hadden trouwens weer heerlijke bakbanaan als ontbijt. Het resultaat was iets minder dan de vorige keer. We hebben een ander soort fornuis met aanbakpannen. Hoeveel olie je er ook in gebruikt. Het blijft gegarandeerd aankoeken. Met hamer en bijtel moet je te werk gaan om de pan weer schoon te krijgen.

Het gebruikelijke insmeer ritueel vindt plaats. Van een boek ben ik overgestapt op Libelle's. Als je ze uit hebt kun je ze achter laten. Ideaal, want we hebben genoeg extra's om mee terug naar huis te nemen. We wisselen het zwemmen af met dutjes, boekje lezen en veel toilet bezoekjes. Ik heb vandaag een slechte dag en heb veel pijn. We blijven daarom bij huis en genieten nog vol op van onze laatste dag in de villa. Of beter gezegd het zwembad.
Het is de laatste dag in de bewoonde wereld en daar willen we nog gebruik van maken. Als we de auto in stappen begint het al vrij snel enorm te plenzen. Wat vallen hier veel liters uit de lucht in een korte tijd. We rijden naar Panera Bread om te lunchen. Als we aankomen is het net even droog. Het is een iets duurdere keten, maar het eten is zo verschrikkelijk goed. Je kunt hier op wel 3 verschillende manieren je eten bestellen. Je besteld aan de balie, je kan via een tablet in de winkel bestellen of je kan via de app bestellen met je tafelnummer. Mogelijk is er nog een drive through en er is ook iets van een pick-up. De keuze is reuze. Het kan ook erg druk zijn bij deze keten. Wij snappen wel waarom.

Daarna rijden we naar de PetSmart waar we onze ogen uit kijken. Een supermarkt gevuld met alleen maar spullen voor huisdieren. We beginnen op de afdeling met terrariums. Er is zo'n groot aanbod dat het hier normaler lijkt om een slang te houden dan een konijn. Dit laatste kunnen we hier niet ontdekken. Het lijkt me toch veel leuker om een dier te hebben dat je mag knuffelen. Ze hebben zelfs schorpioenen. Die mag je niet eens aanraken. Het duurste reptiel was een slang van bijna 400 dollar. Er staat zelfs bij aangegeven hoe makkelijk een huisdier is te verzorgen. In de winkel is zelfs een mini dierenasiel. Een stuk of tien katten passen in de kleine hokjes. Een apart gezicht. Alle katten liggen voor apegapen in het hok. In winkel is ook een dierenarts, een trimsalon en zelfs een ruimte voor hondentraining. Het is behoorlijk druk in de trimsalon. Ze hebben een zeer groot assortiment voor honden en katten. Hondenmanden zo groot dat ik er zelfs in pas. De afdeling voor knaagdieren, wat wij juist leuk vinden, is bijna niet noemenswaardig. Ons uitje sluiten we af met een smoothie. Snel naar huis, want de buikpijn komt weer op zetten. Ik doe een dutje en knap daar flink van op. We zijn niet uit het zwembad te slaan op onze laatste dag. We hopen nog een keer te zwemmen in de regen, maar de bui trekt net langs ons heen. Het is al laat en we hebben trek.

Om half zeven willen we weg rijden bij de villa, maar de garagedeur wil niet meer dicht. Dat is balen. We bellen ons contactpersoon op. Gelukkig is ze een keer direct te bereiken en met haar hulp lukt het om de deur weer te sluiten. Onze laatste avond sluiten we af bij Mr & Mrs Crab. Wat een goede keuze was dit. In Amerika heb je een bekend gerecht van seafood met aardappels en mais. Dat wordt in één grote pan bereidt en op tafel gegooid. Je eet het met je handen. Dit gerecht moeten wij uit proberen. Het restaurant is erg sfeervol. Het lijkt alsof je op een boot zit. Overal hangen visnetten, vissen en krabben. Op één van de vele TV's is de hele tijd een programma te zien over zeedieren. Elke tafel is bekleed met papier. Het is even zoeken tussen alle zeevruchten welke we willen hebben. We kiezen voor rivierkreeft en inktvisringen. Er komt een grote emmer op tafel te staan, we krijgen een plastic shortje en zelfs plastic handschoentjes. Het is een hele belevenis om hier te eten. We kleden ons netjes aan voor het eten. Een zak vol schaaldieren komt op tafel. Het is best lastig om een rivierkreeft goed te pellen. Dat wat je daadwerkelijk kan eten is niet veel, maar wel erg lekker. We hadden om medium pittigheid gevraagd. Wij zijn behoorlijk wat gewend, maar we beginnen best te proesten en te snotteren. Probeer maar eens je neus te snuiten als je handen helemaal onder de kruiden en olie zitten. Dat gaat niet. Het is heerlijk en één grote smeerbende. Dat hoort er bij. Dit restaurant staat denk ik bekend om dit gerecht. Bijna iedereen besteld het en zit netjes met schort aan tafel. Erg voedzaam was het niet, dus we bestellen nog een fish en chips. Ook dit gerecht is lekker. Wat was dit een leuk restaurant, met goed eten voor een goede prijs. Zeker een aanrader.

We rijden door naar de Target in Fort Myers. We moeten er nog iets ophalen voor een vriend van Jos. Even naar binnen lopen, ophalen en klaar is kees. Dat was het plan, maar we doen er 20 minuten over. Het pakket is onvindbaar. De medewerkers zijn niet echt intelligent en met z'n tweeën komen ze er niet uit. Na 15 minuten zoeken en prutsen wordt de manager erbij gehaald. Binnen een paar minuten is het probleem opgelost. Het pakketje zat in een verkeerd rek, namelijk bij de pick-up. Ja, je kan hier producten bestellen die bij je auto bezorgd worden. Er zijn speciale parkeervakken voor. Waarschijnlijk kun je via de app laten weten dat je voor de winkel staat. Hoe lui kan je zijn in dit land. Heel toevallig was er vandaag iemand die precies hetzelfde als ons had besteld. Per ongeluk zijn de bestellingen met elkaar verwisseld. Gelukkig voor ons gingen we niet met lege handen naar huis. Onderweg naar de villa genieten we van de gratis lichtshow. Het flitst er weer behoorlijk op los. Als toetje nemen we een chocolade-mint ijsje. Die overleeft de reis van morgen anders niet. We moeten eerst nog wat spullen opruimen en inpakken voordat we naar bed mogen.