West Canada 2019

Vancouver

Om half acht viel ik niet direct in slaap. Mijn darmen begonnen op te spelen en zo heb ik het toch nog bijna negen uur zien worden. Ik heb tot 1 uur geslapen en werd toen wakker met krampen en heb wakker gelegen tot een uur of drie. Om zes uur werd ik wakker. Niet geheel ontevreden. Ik heb toch heel wat uren slaap kunnen pakken. In kamer Hersevoort is de nacht nog beter geweest. Zij hebben van half acht tot zes uur geslapen.

Zoals voorspelt is het slecht weer vandaag. Vancouver moet een mooie stad zijn met veel bezienswaardigheden die ons leuk lijken om te bezoeken. Lukt het niet, dan vinden wij dat ook niet erg. Deze dag is bedoelt om bij te komen van de vlucht en voor de rest zien we wel hoe de dag loopt. We hangen lekker op de kamer met een kop koffie en gaan rond half negen op zoek naar een ontbijtje. Ik heb mijn huiswerk goed gedaan en loop zo naar het restaurant. Dat ze hier met blokken werken is zó makkelijk. Je kan de weg heel makkelijk onthouden. Het is een piepklein ontbijt restaurantje met nog net een tafeltje voor 5. Ze hebben hier de meest heerlijke croissantjes met allerlei soorten beleg. Mijn eerste broodje met zalm heb ik al gehad. De koffie en thee wordt hier in enorme kommen geserveerd. Ik zou er bijna in kunnen duiken. We zijn allemaal duf en genieten van het samen ontbijten. Daarna gaan we door naar de supermarkt voor ons portie fruit. Het is een prachtige supermarkt met een fantastische broodafdeling. Hier word ik blij van en kan Amerika nog wat van leren. We nemen een aantal broodjes mee voor de lunch. De taarten hier zien er ook fingerlicking goed uit. We vervolgen onze weg naar de bushalte van lijn 19 die ons naar Stanley Park moet brengen. Het openbaar vervoer is hier goed geregeld. Je hoeft niet naar de dienstregeling te kijken. Ze rijden vaak genoeg. Het betalen daarentegen is wat ingewikkelder. Het is blijkbaar te veel moeite om wisselgeld te geven, dat de buschauffeur ons door laat lopen. Een gratis ritje vinden wij niet erg.

Stanley Park is een groot schiereiland dan aan het centrum van Vancouver grenst. Je loopt door de natuur met zicht op de skyline van Vancouver. De gebouwen op zichzelf zijn voor het grootste gedeelte niet mooi, maar het totaalplaatje is wel erg mooi. De wolkenkrabbers doen hun naam eer aan. Door het slechte weer zitten de twee grootste gebouwen verstopt in de wolken. Het is duidelijk dat we langs de zee lopen, want het riekt hier aardig. We weten niet of het door de regen komt, maar er is hier bijna geen mens. Ik mis mijn emmertje om bramen te plukken. In Nederland heb ik zoveel moeite gedaan om een paar bramen te plukken en hier zijn tientallen struiken met honderden bramen. Mijn portie fruit voor vandaag heb ik al op. Het uitzicht op de skyline verveelt niet snel. Elke minuut is het net weer anders vanwege het slechte weer. Er zouden ook bergen moeten zijn, maar die zijn vandaag verstoppertje aan het spelen. De zeehonden hebben geen last van het slechtere weer. Er zwemt er één voor onze neus. Het water is zo helder dat je het hele lijf goed kan zien. We hebben onze eerste wildlife gespot. Nu we weten dat er zeehonden zijn houden we onze ogen goed gericht op het water en zien we nog een aantal keren een kopje boven het water uit komen. Het park is prachtig aangelegd en er staan hele schattige huisjes en restaurants. Het doet ons denken aan Engeland. Het is even zoeken naar de bushalte en dan kunnen we terug naar het hotel. We begrijpen nu ook wat het probleem is met betalen. Ze kennen hier ook een soort OV-chipkaart en de enige andere optie is betalen met gepast muntgeld. Hoe doe je dat op dag 1 met alleen briefgeld? We hebben wederom een gratis ritje met de bus.

Moe ploffen we neer op de kamer. De puf is op. We mogen wel uitrusten, maar niet slapen en dat valt niet mee. Om een uur of vier trekken we onszelf naar buiten. Tijd om gastown te ontdekken. Met tien minuten lopen zijn we bij de bekende stoomklok. Elk kwartier maakt die ook nog een geluid/muziekje. Het was al voorbij voordat we het door hadden. De wijk is erg sfeervol met wederom gebouwen in Engelse stijl. Er zijn ook veel pubs te vinden. Het enige nadeel zijn de vele zwervers. Bij elke prullenbak staat er wel één te zoeken naar iets eetbaars. Via chinatown lopen we terug richting het hotel. Helaas was dat verspilde energie. Het heeft de naam en ze hebben hun best gedaan met leeuwen op lantaarnpalen en een mooie poort, maar dat is dan ook alles. Geen chinese winkels, restaurants. Het is er best uitgestorven. Je kunt beter gewoon door Vancouver lopen. Dan kom je meer Aziatische restaurant en winkels tegen. Het leukste van de wijk is een Chinees Park met prachtige waterlelies, prieeltjes en bamboo. Om in de sfeer te blijven gaan we eten bij een Aziatisch restaurant. Dat was een zeer goede keuze. Wat hebben wij heerlijk gegeten. Om zeven uur zijn we terug op de kamer. Het lukt mij om nog wakker te blijven tot half negen en dan mag ik lekker slapen.