West Canada 2019

Wells Gray

We zijn allemaal moe en hebben besloten om geen wekker te zetten. We slapen met z'n allen uit tot half acht. Als je bedenkt dat we rond negen uur zijn gaan slapen dan is dat een hele ruk. Uitgeslapen en wel gaan we uitgebreid ontbijten. We hebben een grote keuken in het huisje en kunnen ons flink uitleven. We bakken spek, eieren met kaas, getoast brood, fruit en yoghurt. Het lijkt wel een feestmaaltijd. De zon doet ondertussen hard haar best om door de wolken heen te schijnen. Dat mag ook wel, want het is best koud in het huisje. Er staat een gas kachel die je met instructies aan kan krijgen. Het lukt ons niet. We hebben genoeg lagen kleding aan om ons warm te houden. Mama en ik gaan kijken bij de Helmcken Falls Lodge die naast ons huis gelegen is. De wolken zijn verdwenen en ik ben opeens warm geworden. Lopen we daar met drie lagen kleding aan. We ploffen neer op een bankje en maken gebruik van het internet. Terug in het huisje gaat de korte broek aan. We hebben een veranda met heerlijke stoelen en voeten bankje. De ideale plek om tot rust te komen. Ik val bijna in slaap. We drinken koffie met een stuk taart er bij. Het goede leven in Canada. Weer een stralende dag die we cadeau hebben gekregen. Om half twee ga ik richting de Helmcken Falls Lodge om met Jos te skypen. We hebben nu een keer de tijd om goed bij te kletsen. Donkere wolken trekken over, maar de regen valt hier niet. Ze hebben hier een mooie uitspraak voor: Staat het weer je niet aan. Wacht dan 5 minuten. Die uitspraak is zeker vandaag van toepassing. We begonnen in de kou, toen kwam de zon, koude wind, warmte, donkere wolken.

Het is bijzonder hoe snel de dag voorbij vliegt zonder dat we iets doen. Het is al twee uur en tijd voor een broodje uit de oven met Hollandse kaas. Ik ben zo moe dat ik voor een uurtje op bed ga liggen. Om half vier ben ik weer fris en fruitig en ga ik met mama op stap. We zitten midden in het natuurpark en willen graag de bekendste watervallen bewonderen. We rijden eerst naar de Dawson Falls. We moeten nog een klein stukje lopen naar het uitzichtpunt. Het is een hele brede waterval met als bijnaam “Niagara”. Er komt ook een veel kabaal van af. We ontmoeten de Belgen die gisteren bij ons op het bootje zaten. Hoe krijgen we het voor elkaar. Dit is niet de eerste keer dat we dezelfde mensen tegen komen. Eén stel hebben we voor het eerst ontmoet in The Crossing Resort, de dag daarna in de supermarkt van Jasper en de dag daarna op 1 uur rijden van Jasper. De meeste mensen maken ongeveer hetzelfde rondje. Sommige in tegengestelde richting. Om elkaar op zulke afstanden zo vaak tegen te komen is toch een prestatie.

De volgende waterval die we bezoeken is de Helmcken Falls. Onderweg spotten we een bosmarmot.De bekendste waterval van het park en wij weten nu ook waarom. Dit is de mooiste waterval van de hele reis. De waterval heeft een vrije val van ik denk wel 200 meter. De zon staat laag en verlicht de waterval heel mooi. Mooie wolken vormen zich op de achtergrond. Het water klettert zo hard naar beneden dat de nevel weer naar boven krult en een soort wolkje vormt. Heel apart. We beseffen ons weer hoeveel geluk we hebben dat we deze waterval ook mogen zien met stralend mooi weer. We rijden verder naar Bailey's Chute. De geasfalteerde weg gaat over in een gravel weg. Op dit punt kun je de zalmen zien springen tegen de rivier op. Het is nog een stukje wandelen door het regenwoud met grote bomen, veel mos en varens. Aan het eind is een groot platform van waar je goed zicht hebt op het stukje van de rivier waar de zalmen springen. Al vrij snel zien we de eerste zalm springen. Het zijn zalmen van 10-20 kilo. Daar lust ik wel een stukje van. Toch lijken ze in de rivier niet zo heel groot. Ik vind het vooral een grappig gezicht hoe die zalmen rond springen in de lucht. Het is tijd om terug te gaan naar het huisje. We rijden nu de berg af en dat is een attractie op zich. De weg gaat zo steil en slingerend naar beneden. Om zeven uur zijn we terug en gaan we ons eten klaar maken. Een simpel AVG'tje. Het was een heerlijke rust dag. Vannacht lekker lang slapen en dan hopen we dat de energie op peil is zodat we het nog bijna twee weken vol kunnen houden. We voelen ons nu al een stuk meer opgeladen. Op naar het Duracel konijn.