Florida 2018

Clearwater Beach - Orlando

Ik ben al vroeg uit de veren. Jos ligt nog op één oor en ik glip de deur uit. Tijd voor een ochtend strandwandeling. Het is half acht als ik op het strand ben en de wereld begint te ontwaken. Het is net eb geweest en dit is blijkbaar de beste tijd om schelpen de verzamelen. Er lopen heel wat mensen met tassen of zelfs emmers om schelpen in te verzamelen. Er zijn mensen aan het sporten en wandelen met een grote beker koffie in de hand. Ze hopen van dit slootwater wakker te worden. Ondertussen zijn mensen bezig om het strand mooi te maken. Hier geen sneeuwschuiver die de piste prepareert, maar een soort gelijk voertuig voor zand. Mannen zijn druk in de weer om de honderden windschermen, parasols en stoeltjes op het strand neer te zetten. Er is genoeg te beleven.

Om 10 uur lopen we samen rustig naar de haven van Clearwater Beach waar we met een boot mee gaan op zoek naar dolfijnen. Ze geven zelfs dolfijnen garantie. Heb je geen dolfijnen gezien dan mag je nog een keer gratis met hen mee. Terwijl wij aan het wachten zijn meldden twee meiden zich dat ze gisteren geen dolfijnen hebben gezien en opnieuw mee willen. Hopelijk gaat het vandaag beter, want tijd voor nog een ritje hebben wij niet. In vergelijking met de andere boten (varende gebouwen) hebben wij een klein bootje. We varen de haven uit en zien gelijk een dolfijn. Iedereen op de boot is laaiend enthousiast en speurt de zee af naar meer dolfijnen. De boot heeft contact met andere boten en hoort dat er meer dolfijnen zijn in de baai (haven). We varen terug en ja hoor, daar is weer en dolfijn. Dan moeten we met alle mensen achter op de boot staan. De boot gaat op full speed en maakt dan een soort golven waar dolfijnen op af komen. De dolfijn heeft zin om te spelen en springt uit het water met de golven mee. Wat een prachtig gezicht. Uiteindelijk hebben we een stuk of 4/5 dolfijnen gezien tijdens de boottrip. Dat was geslaagd.

Begin van de middag zijn we weer terug. Mooi op tijd om de auto te pakken en naar Orlando te rijden zonder file. Onderweg eten we een broodje met salade bij Panera Bread. We zijn eigenlijk teleurgesteld dat we deze keten nu pas ontdekken. Hier weten ze wat echt brood is! Het smaakt allemaal goed en de keuze is reuze. Ze hebben hier ook verse limonades met wortel, gember, citroen en nog veel meer. Als we verder rijden geeft de navigatie het teleurstellende bericht dat er oponthoud is op onze route, en niet een beetje ook. Met de minuut komen er 10 minuten bij. Het is zaterdagmiddag en midden op de dag. Wat moet iedereen hier? Van file rijden wordt ik niet bepaald de gezelligste. De rit duurt een eeuwigheid en dat terwijl het ruim anderhalf uur rijden was. We doen er bijna twee keer zo lang over waardoor we pas om 4 uur bij het hotel aankomen. We zijn gaar van de lange autorit en hebben geen zin meer om iets te ondernemen. Vanaf de galerij van het hotel heb ik nog wel zicht op een watertje waar schildpadden zwemmen en mogelijk ook een otter/bever voorbij zwom.

We zitten midden in een food-walhalla en gaan naar een pizza all you can eat buffet. Voor een zeer kleine prijs kun je onbeperkt pizza eten. Ze hebben zo'n 10 soorten pizza's en we proberen van alles uit. Nu houden we tenminste geen halve pizza over waarmee we de volgende ochtend zouden moeten ontbijten.