Florida 2018

Daytona Beach - Stranddag

Wauw, bijna de hele nacht doorgeslapen! Dat is fijn wakker worden. Het ontbijt is weer typisch Amerikaans. De vakantiekilo's beginnen al te komen. Het waait hard en het is bewolkt dus we doen lekker rustig aan. We zijn al bijna bang dat het koud is en gaan even bij het zwembad in de zon staan om te checken of het wel warm is. Dat komt toch goed. We pakken de tas in en maken een strandwandeling naar de pier van Daytona beach. Wat een verschil met het weekend. Er is (nog) geen mens op het strand. Hoe verder we over het strand lopen hoe minder het lijkt te gaan waaien en hoe warmer het wordt. We lopen over de pier waar ze massaal aan het vissen zijn. Op een bankje genieten we van de zon en het uitzicht gevolgd door een verkoelende limonade op het terras. De mensen hier hebben nogal moeite met luisteren waardoor Jos een XL-beker met drinken krijgt. Niet overdreven, zit hier zeker een halve liter in.

Amerika kent genoeg eettentjes, maar een terras aan of bij het strand vinden is nog niet zo makkelijk. We moeten goed ons best doen om iets te vinden wat enigszins lijkt op een terras. We proberen zoveel mogelijk in de wind te zitten, want anders branden we weg. Dan te bedenken dat we vanochtend nog bang waren dat het koud zou zijn. Het terras verruilen we voor Bubba Gump waar we een heerlijke sandwich met frietjes delen. Bubba Gump is een restaurant gebaseerd op de film Forrest Gump. De bediening heeft de hele film uit hun hoofd moeten leren om de gasten van een quiz te voorzien. Blijkbaar heeft elke Amerikaan deze film net zo vaak gezien als wij Home Alone. De bediening is goed getraind en maakt er echt wat leuks van. De Amerikanen zijn dolenthousiast en doen zo hard hun best alsof ze een magnetron kunnen winnen. Ik heb de film één keer gezien en weet er bar weinig van. Hoe moet ik nu weten wat de favoriete ijssmaak is van Forrest Gump?

Met een volle maag lopen we over het strand terug naar het hotel. We verruilen de factor 30 voor factor 50 zonnebrand en gaan bij het zwembad liggen. Echt lang houd ik het natuurlijk niet vol, want *puf *puf* wat is het toch heet. Ik ga lekker op het strand met mijn kont in het water zitten. Een echte held met water ben ik niet en al helemaal niet met zeewater. Dapper als ik ben ga ik toch iets de zee in en steek mijn vingers bijna in een grote krab. Waarom heb ik dat dat nu weer? Verder dan pootjebaden wordt het nu niet meer.

De dag vloog voorbij en wij rijden naar de Panda Express voor een maaltijd. De reis heen en terug is langer dan de tijd die wij er doorbrengen. Alle hoofdgerechten en bijgerechten liggen zo voor je neus. Ze hebben genoeg gezonde opties en voor slechts $8 hebben wij een gezonde maaltijd voor twee.