Florida 2018

Wist je dat...

Wist je dat…..

- Wij een Chevorlet veel fijner vinden rijden dan een Hayundai? In deze Hayundai zit ik zo laag dat een kinderzitje geen luxe zou zijn. Alleen mijn hoofd steekt net boven het raam uit. De auto heeft ook een minder prettige airco en een enorme dode hoek.
- In florida niemand een kentekenplaat aan de voorkant heeft? Eén aan de achterzijde is voldoende.
- BTW in deze staat niet is inbegrepen? Houdt daar rekening mee als je uit eten gaat. Er komt nog BTW en fooi bij op. Desondanks blijft het eten nog steeds goedkoop. Eén hoofdgerecht is voor ons een maaltijd voor twee.
- Je bij het kopen van een blik bier een bijpassend papieren zakje krijgt? Deze zakjes zijn speciaal ontworpen om een biertje in te vervoeren. Een hengsel ontbreekt nog.
- Er speciale zakjes te koop zijn om schelpen in te verzamelen? Geen idee wat de meerwaarde is ten opzichte van een plastic zak. De schelpen worden niet beschermd.
- Het heel vaak niet mogelijk is om af te slaan naar een hotel/restaurant/etc? In Orlando moeten we tig U-bochten maken om bij het hotel uit te komen. Ze hebben zelfs speciale rijstroken om een U-bocht te maken. Bij bijna alle verkeerslichten is het ook toegestaan tenzij er een bord staat dat het niet mag. Het werkt net zo goed om bij het eerste verkeerlicht af te slaan, te keren en dan de juiste kant op te rijden.

- Het heel eenvoudig is om van een snelweg naar een benzinepomp te gaan, maar we geen idee hebben hoe we weer de snelweg op moeten komen? Daar moeten we soms heel wat moeite voor doen.
- Het in elke kamer weer de vraag is hoe we de lampen aan krijgen? Bij de deur zit altijd een schakelaar die het niet doet. De meeste kamers hebben niet meer dan twee nachtlampjes.
- De tweepersoonsbedden hier erg klein zijn? We slapen nu graag gescheiden. Bijna alle kamers hebben twee bedden.
- Op elke menukaart staat aangegeven hoeveel calorieën een gerecht bevat? Daar worden we iets minder blij van.
- Het mogelijk is om een hele woonkamer in te richten met alle spullen die te vinden zijn langs de kant van de weg?
- Er absurt veel ongelukken gebeuren in en om Orlando? De meeste mensen hebben een klapband of het wiel van de auto liggen. De bermen zijn hier ook bezaaid met kapotte autobanden.
- Je in de supermarkt gekookte en zelfs gepelde eieren en in zak kan komen? Klinkt niet heel aantrekklijk.
- Je bij het eten een hele berg servertten krijgt die tussentijds ook nog wordt aangevuld? Je zou bijna denken dat ze hier zonder bestek eten en er geen kraan bij de toiletten is om je handen schoon te wassen.
-Je bij het eten altijd gratis water krijgt? Eén slok er van gedronken en je glas wordt alweer gevuldt. Al vinden wij het chloorwater van hier niet te drinken. In Nederland kunnen wij daar nog iets van leren.
- In een restaurant altijd moet wachten totdat je een tafel krijgt toegewezen? Het is niet ongebruikelijk om met z'n tweeën aan een tafel te zitten waar makkelijk zes personen passen. Ze wijzen de tafels toe op basis van de bediening. Ze moeten allemaal gelijke kansen krijgen qua fooi.
- Overal boekjes met couponnen te verkrijgen zijn? Wij hebben er voor het eerst gebruik van gemaakt bij de mini-golf.
- Een heel aantal restaurants een apparaat/tablet op tafel hebben staan waarop je zelf kan afrekenen?
- Amerikanen gek zijn op pecannoten? Ik ook!
- Motorrijders hier totaal geen bescherming dragen? Een helm vinden ze niet nodig en je kan gerust met T-shirt en korte broek rijden. Ik wil het niet meemaken dat een motorrijden komt te vallen.
- Je altijd een gratis refill krijgt voor drinken? Soms mag je het zelf pakken en in andere gevallen doet de bediening het voor je. Het is geen probleem om je drinken bij te vullen en vervolgens te vragen om een beker om het mee te nemen.
- Wij minimaal 10 kilometer op een dag hebben gelopen?
- Ze dol zijn op bevroren banen met chocolade er omheen?
- We elke keer teleurgesteld zijn als we een snoepwinkel binnen lopen? In onze ogen verkopen ze geen snoep. Je kunt er chocolade, carmel appels, fudge, toffees en vaak ijs krijgen.
- Ze hier graag zonnen in een string? Elke keer als ik langs verbrandde billen liep moest ik stiekem lachen. Zij zitten de volgende dag letterlijk op de blaren.
- Amerikanen dol zijn op gefrituurde augurken? Het lijkt ons niet wat.
- Mensen te lui zijn om hun winkelwagentje terug te zetten? Je ziet ze op de meest gekke plekken staan. Soms hoeven ze nog maar één stap te zetten om het op de juiste plek terug te zetten. Ik verbaas mij daar over.
- We zoveel plastic zakken verzameld hebben dat we nu genoeg voorraad hebben voor een jaar?
- We bij het uitzoeken van de foto's er achter kwamen dat we een Bald Eagle over het hoofd hebben gezien? Tijdens een wandeling wees een man ons op een nest van een Bald Eagle. Hij had met zijn grote camera gekeken of hij op het nest zat. Nee, hij was niet thuis. Nu zie ik op mijn foto dat de Bald Eagle wel in de boom zat. Nu zijn wij zeer bedroefd!