Florida 2018

Cocoa - Daytona

Vannacht heb ik een stuk beter geslapen. Ik ben “slechts” 2 uur wakker geweest. We zijn vroeg in bed gekropen en er laat uit gegaan waardoor we toch heel wat uren gemaakt hebben en ons enigszins uitgeslapen voelen. We genieten van het motel ontbijt wat enorm uitgebreidt is. Het ontbijt bestaat onder andere uit pancakes. Nee, die worden niet door een kok bereidt. Er staat een machine. Als je op de knop drukt en even geduld hebt wordt er een verse pannenkoek voor je bereidt die van een lopende band komt afrollen. Ze hebben ook een yoghurtmachine. De yoghurt (maar ook de pannenkoek) kun je beleggen met toppings. Voor een echt Amerikaans ontbijt ga je natuurlijk voor M&M's, chocolade, caramelsaus en chocoladesaus. Gelukkig liggen er ook appels om te compenseren.

Met een volle maag stappen we in de auto op weg naar Merrit Island Wildlife Refuge. Bij het bezoekerscentrum maken we een stop om informatie te krijgen over wat we hier kunnen doen. Helaas is de auto route die we op het oog hadden niet toegankelijk, maar de Black Point Wildlife Drive is wel open. Bij het bezoekerscentrum is een korte boardwalk. Nu we er toch zijn besluiten we deze kleine route gewoon te lopen. Gelukkig dat we daar voor gekozen hebben. We zijn net 5 stappen op het pad en Jos ziet een soft shell turtle zwemmen. We zijn helemaal onder de indruk. Er zwemmen zelfs meerdere schildpadden en ook “gewone”. We genieten van het uitzicht en zien een Osprey op een nest zitten. We speuren het hele water af naar een alligator, maar die was nergens te zien. Het ritselt in de bosjes overal van de hagedissen. Nu ik weet dat deze beesten een grote lel hebben zie ik ze ook. Dan opeens horen we iets ritselen in de bosjes en blijkt het een slang te zijn. De slang oogt niet giftig en is niet zo groot en eng. Weer een beest om van ons lijstje af te strepen. We komen op deze korte trail ogen te kort. Als ik links naar een schildpad aan het kijken ben roept Jos dat ik snel naar boven moet kijken. Er vliegt een roze lepelaar voorbij. Als ik bezig ben om een foto te maken van een vogeltje komt er een raccoon op ons afgelopen die wel erg bang voor ons is. We hebben enorm veel dieren gezien op zo'n klein stukje. Dat hadden we niet verwacht. We rijden grotendeels over enorme asfaltlappen en komen opeens middenin de natuur terecht.

We pakken de auto en gaan naar de wildlife drive. Het is een onverharde eenrichtingsweg van 7 mijl waar je heel rustig overheen kunt rijden en vaak genoeg kan stoppen. We zijn net begonnen aan de route als we een groot bruin beest zien. We denken eerst dat het een beer is. Als we de kop van het dier kunnen zien blijkt het een gigantisch zwijn te zijn. De route gaat door een waterrijk gebied met de wereld aan watervogels. We zien ibissen in verschillende soorten en heel veel reigersoorten, roze lepelaars, roofvogels en slangenhalsvogels. Zoals echte Amerikanen kunnen we vanuit onze auto foto's maken. Na deze route gaan we door naar het manatee obeservation point. Aldus de man van de tourist information zouden die nu goed te zien moeten zijn. Dat heeft hij zeker goed. We zien wel 10 zeekoeien bij elkaar. We zijn ook net op tijd, want een aantal zwemmen weg. Af en toe komt er een stuk staart of kop boven water. Wat een gekke beesten zijn het toch.

Nu we al deze dieren gespot hebben mogen we ook de souvenirs kopen die we op het oog hadden bij het bezoekerscentrum. We hebben een mooie aanwinst voor onze sourvernirskast. Ondanks dat er nog genoeg te zien en te beleven is gaan we iets verder rijden naar onze volgende bestemming. Aan het eind van de middag komen we aan in New Smyrna Beach waar we even onze benen strekken en over Flagler Avenue lopen. Voor Amerikaanse begrippen is dit een straatje met sfeervolle winkels en restaurants. Er hangt inderdaad een leuke sfeer. We komen uit bij het strand waar we opkijken van alle auto's die over het strand rijden. Het is net één grote autoweg met parkeerplaatsen. Als je ook ziet hoeveel een Amerikaan kan meenemen voor een dagje uit is het wel te begrijpen dat je niet zo ver wilt lopen met al je spullen.

We overnachten in Daytona beach in een hotel aan het strand. We zijn moe en hebben geen zin meer om naar het strand te gaan. We hebben honger en willen snel wat eten en kiezen voor een pizzeria. Die zijn er genoeg op loopafstand. Dan moeten de verkeerslichten wel meewerken. We hebben meer dan 10 minuten bij verschillende verkeerlichten gestaan om over te steken, maar ze wilden niet op groen gaan. Probeer maar eens in de drukte een zesbaaansweg over te steken. Dat is niet te doen. We zijn er klaar mee en pakken de auto om ergens te gaan eten. Het wordt de Applebee's en het eten wasopnieuw lekker. Nu we zo hongerig waren zagen we er het voordeel van in dat het eten binnen 5 minuten geserveerd wordt (zowel voor- als hoofdgerecht) en je de rekening al krijgt voordat het eten ook maar op is.