Florida 2018

Düsseldorf - Orlando

Schade en schande maakt wijs. We hebben al te vaak problemen gehad met de reis naar het vliegveld dat we besloten hebben er een nachtje eerder naar toe te gaan. Het hotel waar we verblijven is op zeer korte afstand van het vliegveld. Nu kan er nog weinig mis gaan op de weg naar het vliegveld. De vlucht vertrekt om 11:25 en om 9:45 is onze auto al geparkeerd bij Park&Fly, onze bagage ingecheckt en zijn we zelfs al door de douane. Dat verloopt verrassend snel als je bedenkt dat ze werkelijk alles over je reis en leven willen weten. Tot je beroep aan toe. Ze weten nog net niet welke schoenmaat we hebben. Al kunnen ze bij Jos na één keer kijken ook wel inschatten dat het maatje slagschip is! De tijd gaat vrij snel, want we moeten nog een keer onze paspoorten controleren en ze willen nog van alles weten over onze (hand)bagage.
De vlucht is lang en verloopt goed. Gelukkig is er nauwelijks turbulentie en zijn er geen vervelende mede passagiers of krijsende kinderen aan boord. Als we landen op Newark Airport begint onze race tegen de klok. Toen we de tickets boekten hadden we een overstaptijd van ruim drie uur. De vluchtwijzigingen kwamen al snel binnen. Het resultaat is een overstaptijd van iets minder dan anderhalf uur. In die tijd moeten we door de customs, bagage ophalen en weer opnieuw door de douane. Amerika staat bekend om de lange rijen. Je hebt minstens 2-3 uur nodig om te kunnen overstappen. Ik had tijdens het oline-inchecken van de vlucht nog kunnen wisselen van zitplaatsen. In plaats van helemaal achterin zitten we nu bijna vooraan. Hopelijk bespaart ons dat wat tijd. De tijd tikt en wij lopen als een kip zonder kop over het vliegveld. De rij bij de customs is niet erg lang, maar schiet amper op. Ook hier willen ze precies weten wat we gaan ondernemen. Dan nemen we de monorail naar een andere terminal. We kijken niet op de klok en blijven gewoon doorhollen naar de bagage die tegelijk met ons aan komt. Als het nodig is nemen we de trap in plaats van de roltrap. Alles om tijd te besparen. Dan moet onze bagage speciaal gescand worden en weer afgeleverd worden. We geven elkaar een high five en denken het gehad te hebben. Dat hadden we niet moeten doen. We komen in een enorme chaos terecht dat een rij moet voorstellen om alle handbagage te controleren. De rij lijkt eindeloos en we zijn bang dat we de vlucht zullen missen. Een gelukje zorgt ervoor dat er een extra rij open gaat en wij er toch "snel" doorheen kunnen. Jos wordt niet in één keer goedgekeurd en moet wachten. Het is wachten op een meneer die de uitgebreide scan gaat doen. Jos mag nu ook mee en we zoeken naar welke gate we moeten. Natuurlijk moeten we bij gate 92 zijn (bijna de allerlaatste) en zijn we nu pas bij gate 70. We hollen naar de gate en ik ben blij dat we het gered hebben. Alhoewel? De gate blijkt al gesloten te zijn! De mevrouw belt naar het vliegtuig en de deuren gaan voor ons open. Met knalrood hoofd van het hollen en buikpijn vanwege de hoge nood om te plassen zitten we netjes op rij 12 in het vliegtuig. We did it! We zijn enorm blij en hebben al een avontuur beleefd voordat we op de bestemming zijn.

Het eerste uur van de drie uur durende vlucht hebben wij nodig om bij te komen. We zaten vol adrenaline en zijn nu moe! De vlucht verloopt goed en we landden al om 18 uur. Nu je natuurlijk geen haast hebt verloopt alles op rolletjes en staan we zo met onze bagage bij de autoverhuurder waar wel een rij voor staat. Deze mensen weten hoe je efficient moet werken waardoor de rij snel korter wordt. We mogen een auto uit onze categorie "uitkiezen". Het leuke is dat wij een economy geboekt hebbben en de kleinste auto hier een midsize is. Door de drukte zijn alle auto's bezet en valt er weinig te kiezen. Het is uiteindelijk een Hyundai geworden. De laadruimte is weer fantastisch! Een klein kwartier later komen we aan bij het hotel. We moeten nog even opblijven voordat we mogen slapen. De temperatuur voelt hier om 7 uur 's avonds nog heerlijk aan.