West Canada 2019

Lake Louise

De wekker gaat om kwart voor zes. We willen naar Lake Moraine en Lake Louise. De bekendste bezienswaardigheden van Banff National Park. Als je deze meren wilt bezoeken moet je heel vroeg zijn om een parkeerplaats te bemachtigen. Om half zeven zitten wij aan het ontbijt en om kwart over zeven zitten we in de auto. Onze mond valt open als we zien dat de weg naar Lake Morain al is afgesloten. Wij dachten nog zo vroeg te zijn en toch is de parkeerplaats al vol. Dan rijden we maar door naar Lake Louise. Ook daar is parkeerplaats 1 al vol. Gelukkig zijn er nog een aantal plaatsen vrij op parkeerplaats 2. Het is zonnig en 8 graden. De zon schijnt net op de bergtoppen. Ik blijf lekker bij het water wachten totdat de zon op het meer schijnt. De rest gaat naar Fairview Viewpoint. De zon verlicht het meer steeds mooier en ik ga aan de wandel. Het is veel te koud om stil te zitten. Ik besluit om de Lakeshore Trail te wandelen. Het is een eenvoudige wandeling langs het meer. Hoe verder je loopt hoe rustiger het wordt. Alle mensen staan op één kluitje. Hoe blauw het meer is kun je vanaf deze kant goed zien. De uitzichten worden steeds mooier met dennenbomen. Het is een prachtige wandeling en ik geniet van de rust. Even alleen er op uit is erg fijn. Helaas trekt het langzaam dicht met wolken en is er weinig over van het mooie uitzicht. Ik loop terug naar de afgesproken plek waar ze al op mij aan het wachten zijn. We hebben Lake Louise goed bekeken en gaan nog een klein stukje terug naar Bow Valley om naar het laatste uitzichpunt te gaan waar we gisteren geen puf meer voor hadden. De wolken trekken alweer omhoog. Daarna gaan we terug naar het hotel. Als we daar aankomen is het nog maar tien uur.

Gek genoeg schijnt de zon hier volop en kan ik lekker met een bakje koffie gaan skypen met Jos genietend in het zonnetje. Om elf uur ga ik met mama naar de Samson Mall. Stel je er niet te veel van voor. Het zijn een paar kleine winkeltje. Bij Loggan Bakery slagen we voor de lunch. Wat hebben ze hier veel lekkere broodjes, cake en koekjes. We lopen een rondje langs het water. Het dorp is zo klein dat je binnen twee stappen het dorp uit bent en midden in de natuur staat. Ook hier staan picknicktafels. Op de meest mooie plaatsen kun je hier picknicken. Helaas gaat het ons niet lukken om Edgar en Joran mee te krijgen dus eten we de lekkere broodjes op bij ons hotel. De heren blijven bij het hotel. Mama en ik gaan op zoek naar een mooi plekje om uit te rusten in het zonnetje. We komen uit bij Lake Louise Gondola. Genoeg plekken om lekker te zitten. Pal in de zon en geen wind en binnen vijf minuten hebben we het bloed heet. Dit houden we niet lang vol. Om half twee zijn we terug op de kamer en zijn we zo moe dat we lekker op bed gaan liggen. Edgar en Joran vermaken zich wel met internet en zitten de hele dag in de lobby. Op de kamer is geen internet. Ik neem de tijd om uit te rusten en mijn verhaaltjes bij te werken. De spieren mogen lekker bijkomen in het warme water van de hottub.

Om vijf uur gaan we naar de Outpost Pub waar we heerlijk eten. De Hongaarse goulash met rode kool en spätzle is echt een aanrader. Zodra het eten op is gaan we opnieuw een poging doen om naar Lake Moraine te gaan. Wat zijn wij blij dat de weg niet meer is afgesloten. We hebben er welgeteld 11 uur op moeten wachten. De wachtrijen van de Efteling zijn er niks bij. Ondanks dat de weg open is is het nog steeds erg druk. Het is stralend mooi weer en de temperatuur is aangenaam. Een vest is alleen nodig om ons te beschermen tegen alle muggen. Dit meer is veel mooier dan Lake Louise. Lake Louise heeft de naam van prachtig meer, maar is bij lange na niet het mooiste. Aan de kant van het water drijven allemaal boomstammen. Het water is nog blauwer dan blauw. Het doet mij denken aan de flesjes drinken die we vroeger kochten bij de Aldi. We wandelen de Rockpile Trail. Het is een behoorlijke klim naar boven, maar dan heb je ook het mooiste uitzicht op het meer. Het is alleen jammer dat mensen de muurtjes negeren en hun eigen wandelpad creëren en midden in je beeld zitten. We hebben zo lang op dit moment gewacht dat we ook goed de tijd nemen om dit meer te bewonderen. Als de zon zich verstopt achter de bergen gaan we ook nog even naar Lake Louise. Daar is het een stuk rustiger geworden. De bergen zijn nu helemaal zichtbaar, maar het zonlicht schijnt er nu niet meer op. Om kwart over acht zijn we terug op de kamer. Wat hebben wij een prachtige avond gehad. Het was echt de moeite waard. Dit meer staat zeker op ons lijstje als favoriet.