Zuid-west USA april 2019

Camp Verde - Sedona

We worden om 6 uur wakker en dat is niet verkeerd als je al om negen uur naar bed gaat. Wat fijn om even een goede nacht te maken. We regelen vandaag ons eigen ontbijt en dat valt nog niet mee. Het was al erg moeilijk om kleine hoeveelheden te vinden. Dit was enigszins gelukt, maar het bereiden was toch een stap te ver. We hadden een raar elektrisch fornuis zonder afzuigkap. Binnen korte tijd stond de hele cabin blauw en ging het alarm af. Het broodrooster deed iets te goed roosteren waardoor het alarm wederom afging. En dat om half zeven. Sorry buren! Het is goed gekomen en we hebben heerlijk ontbeten.

Nadat we het gevecht met het ontbijt gewonnen hadden zijn we om negen uur vertrokken. We reden de bergen in op weg naar Jerome, een leuk oud stadje. Het duurde even voordat we gevonden hadden waarvoor we kwamen, namelijk Gold King Mine & Ghost Town. We kwamen aanrijden en er was nog helemaal niemand om 10 uur. Bij de ingang hangen voederplaatsen voor kolibries die daar met grote aantallen aanwezig waren. Daar maak je mij erg blij mee. We hebben een tijd naar deze mooie vogeltjes gekeken en een poging gedaan om ze vast te leggen. De meest mooie (met paars!) zijn natuurlijk het lastigst om vast te leggen. Daarna gaan we het verlaten dorp bekijken en komen ogen te kort. Er staan tal van prachtige houten gebouwen met alles er op en er aan. Een schoenmaker, wasserij, tandarts, boerderij. Er is een compleet kerkhof met oude auto's. Op ons dooie gemak lopen we er rond. Het begint alweer aardig warm te worden in de volle zon.

Na het rondslenteren zijn we toe aan een koude limonade die we halen in het oude centrum van Jerome met uitzicht op de vallei. We laten Jerome achter ons en rijden door naar Red Rock State Park. Onderweg rijden we een natuurlijke grens over. Opeens is de aarde rood van kleur. Welkom in Red Rock County. We zitten in een op en top toeristisch gebied met Pasen, maar wij vinden het verrassend rustig. Gewapend met plattegrond gaan we wandelen door het park. De begroeiing is erg mooi met allerlei soorten cactussen en kleurrijke bloemetjes. We hebben diverse keren zicht op Cathedral Rock (een rotsformatie). We spotten een soort hagedis die zijn staart omhoog krult en daardoor wat weg heeft van een schorpioen. De afstanden zijn kort en de hoogteverschillen vallen mee, maar de warmte zorgt er voor dat een korte wandeling al meer dan voldoende is. We gaan voor een makkelijkere optie en gaan vogels spotten in de hummingbird garden. Helaas komt niet iedereen hier om vogeltje te spotten. Asociale gezinnen verstoren de rust en alle vogeltjes zijn ver weg van de voederplaats. Zodra de mensen weg zijn komt de rust terug en de vogeltjes ook. Om half vijf vinden we het mooi geweest en rijden verder naar Sedona via de Upper Red Rock Loop. Een prachtige panorama route die ik iedereen kan aanbevelen. De weg slingert door het landschap met vergezichten op de grote, rode rotsformaties. Jammer dat er weinig stopplaatsen waren om te genieten van deze landschappen. Gelukkig hebben we nog een paar dagen om hier van te genieten.

We komen aan bij onze homestay in Sedona. Sedona is een toeristische plaats waar ze erg gericht zijn op een gezonde en spirituele leefstijl. Zo ook in onze homestay. We mogen geen vis, vlees, eieren etc. bereiden in onze keuken. Onze kamer hangt vol met lelijke spirituele doeken. Het ziet er vreselijk uit (vinden wij), maar het heeft een bed, een heerlijke Amerikaanse stoel, keuken en heeft een eigen badkamer. Als we ons gesetteld hebben rusten we even uit voordat we gaan eten. We gaan meedoen aan de gezonde manier van leven en komen uit bij een Italiaan die vooral gericht is op veganisten. Wij gaan voor een quinoasalade en zoete aardappelen. Het proeft erg gezond, maar heel smakelijk vinden wij het niet. Nog even naar de supermarkt om water in te slaan, want met deze temperaturen gaat het wel heel hard. Nog even opblijven en we mogen weer slapen. De jetlag valt reuze mee, maar 's avonds wakker blijven lukt nog niet zo best.