Zuid-west USA april 2019

De voorbereidingen

Ja, je leest het goed. Er staat weer een reis naar de States op de planning. Dit jaar hebben we twee weken meivakantie. De ideale mogelijkheid om een verre reis te maken buiten de zomervakantie om. Het lukt mij nog steeds niet om Jos te overtuigen om mee te gaan naar Costa Rica en in Azië (Thailand) is het bloed heet aan het einde van het droge seizoen. Zo komen we toch weer uit op het door ons geliefde USA.

Deze periode is het (hopelijk) nog niet zo heet in het Zuid-Westen waardoor we plekken kunnen bezoek en wandelingen kunnen maken die je in de zomer wilt mijden. Een deel van deze reis is voor ons niet onbekend. Toch hopen we dat deze bestemmingen ons opnieuw kunnen verrassen. Voor het eerst zijn we in dit gebied met z'n tweeën wat het al tot een hele andere ervaring maakt. We gaan veel Nationale Parken bezoeken en willen deze graag rond zonsopgang en ondergang bezoeken.

Er is nog zoveel te zien en te doen dat er nog steeds keuzes gemaakt moeten worden. De route staat inmiddels vast. Alle accommodaties zijn gereserveerd. We verblijven voornamelijk in motels en cabins. De meeste accommodaties zijn kosteloos te annuleren zodat wij onze route altijd kunnen aanpassen aan het weerbericht. In april kan het op sommige plekken zelfs nog sneeuwen. Mochten de omstandigheden te slecht zijn dan zullen we de route op dat moment aanpassen. Dit is hoe onze reis er op dit moment uit ziet:

18/04: Amsterdam - Phoenix
19/04: Phoenix - Verde Valley
20/04: Verde Valley - Sedona
21/04: Sedona
22/04: Sedona - Flagstaff
23/04: Flagstaff- Grand Canyon Village
24/04: Grand Canyon Village - Monument Valley
25/04: Monument Valley - Torrey
26/04: Torrey
27/04: Torrey- Bryce Canyon NP
28/04: Bryce Canyon NP
29/04: Bryce Canyon NP - St. George
30/04: St. George
01/05: St. George - Las Vegas
02/05: Las Vegas
03/05: Las Vegas - Amsterdam