Vogelreis 2019

Mount Sheba

Geen programma betekend nog niet dat we ook uit gaan slapen. Om zes uur melden we ons af bij de receptie en gaan wandelen in het “nevelwoud”. We hebben op aanraden van de receptioniste de Marcos Mantle Trail uitgekozen. Een pad door het bos waar we hopelijk een aantal nieuwe vogelsoorten kunnen zien. Het pad is smal, behoorlijk berg op en af. Ik weet niet wat het is vandaag, maar ik voel me niet lekker en sta niet stevig op de benen. Al vrij snel maak ik de beslissing dat het beter is om terug te gaan. Mama gaat met mij mee en papa wil graag verder wandelen naar de waterval. Het is ook lastig wandelpad om vogels te spotten. Je moet zo goed opletten waar je loopt dat je weinig oog hebt voor de omgeving. Wij blijven even in het bos staan en zien toch nog een nieuw soort. De wandeling van papa zal circa twee uur duren en wij vullen die tijd op in de tuin van het hotel. Het is een groot terrein met veel huisjes waar je prima kunt rondwandelen. De Samango apen lopen over de weg en zijn niet heel bang aangelegd. Ondanks het mooie weer zien en horen we maar weinig vogels. We verlaten het verharde pad en lopen een stukje van een trail en horen een raar geluid en zien een grote vogel in de bomen zitten. Met mijn verrekijker zie ik dat het een Knysna Turako is. Een nieuwe vogelsoort die we heel graag wilden zien en er al van uit gingen dat we deze niet zouden spotten zonder gids. Muisstil blijven we staan en de vogel gaat er beter voor zitten. We kunnen de vogel goed zien en zelfs vast leggen. Wauw, wat is dit super. Langzaam lopen we terug richting het restaurant waar we een vogel horen die wel een heel vreemd geluid maakt. Het is erg schuw en laat zich amper zien. Hier en daar hebben we een ledemaat op de foto kunnen zetten zodat we het hopelijk kunnen determineren.

Om acht uur vallen we om van de honger en gaan naar het ontbijt. Het is wel fijn om een keer alle tijd te hebben voor het ontbijt en lekker koffie te kunnen drinken. Om kwart voor negen komt papa ook aanschuiven. Kletsnat van het zweet. Mount Sheba zou een koelere plek moeten zijn, maar het is wederom flink afzien in de warmte. Met een volle maag ga ik terug naar de kamer om even te slapen. Ik ben zo moe en voel me zo beroerd. Het dutje was fijn, maar ik voel me er niet beter door. Ik heb veel buikpijn en diarree. De rest van de ochtend en middag blijven we op onze kamer en maken af een toe een rondje over het terrein. Helaas is er geen vogel te zien. Ook de groepsgenoten die we tegen komen hebben niks gespot. We beginnen ons zelfs te vervelen. We drinken nog wat koffie op de kamer met de restjes gebak uit het Kruger Park. Nog maar weer een dutje om de tijd te doden. Wat duurt deze dag lang. Het is veel te heet om buiten te spelen, er is niks te zien en het hotel is ook niet zo leuk. Nu heb ik er een keer de tijd voor om ook gebruik te maken van het zwembad. Het is heerlijk om even af te koelen. Het zwembad is nog behoorlijk koud. We maken regelmatig een praatje met onze groepsgenoten die deze dag ook maar gebruiken om uit te rusten van deze intensieve reis.
Als het na vijf uur eindelijk iets koeler wordt maken we nog een rondje over het park. Ook nu is er niks te spotten op de Samango apen na. Hoe later het wordt hoe slechter ik mij begin te voelen. Mijn buik doet pijn en de diarree wordt als maar erger. Aanschuiven bij het avondeten gaat dan ook niet lukken. De maaltijd krijg ik op mijn kamer geserveerd. Wat een luxe is dat. De serveerster vraagt waar ze het neer mag zetten. Aangezien we onze tassen aan het reorganiseren zijn staat alles vol. Ik vraag haar vriendelijk of ze het dan maar op bed wil zetten. Zo'n groot dienblad moet wel lukken, maar dat is niet wat ze doet. Ze pakt alle borden van het dienblad en zet dat op bed neer. Niet heel erg handig als één van de gerechten een kom met soep is. Gelukkig is het bed schoon gebleven. Met moeite krijg ik wat eten naar binnen en ga zo snel mogelijk naar bed in de hoop dat ik morgen weer zo fris als een hoentje ben.

Nieuwe vogelsoorten die we vandaag gezien hebben:
- Kaapse bosbontrokkie
- Knysnaloerie
- Olijfboslaksman

Dieren die we vandaag gezien hebben:
- Samango aap