Florida juli 2019

De Leon Springs State Park

Gisteren kwamen we pas laat in slaap. Het bed is hooguit 1 meter 20 breed. De airco blaast verschrikkelijk hard in ons gezicht. Er in, er uit en zo gaat het nog een paar keer voordat we onze draai kunnen vinden. De airco gaat op den duur uit, want we vriezen weg. Zonder airco bakken we binnen 5 minuten het bed uit. We krijgen ook nog bezoek van een dier. Het is een hoop lawaai op het dak. Ik ben nieuwsgierig wat het is, maar besluit rustig te blijven liggen. Vraag ons niet hoe, maar we zijn in slaap gevallen. Het was een lange nacht en we zijn alweer vroeg wakker. Komende nacht gaan we het anders aanpakken. Ik hoor buiten dierengeluiden. We doen ons gordijntje open en zien een familie wilde kalkoenen in de tuin van de buren. Snel trek ik een kledingstuk aan en ren naar buiten. Ze zijn niet bang voor me en geven mij de gelegenheid om ze goed vast te leggen.

Nu we geen villa met overkapping meer hebben ontbijten we lekker binnen in de koelte van de airco. Dat heb ik wel nodig na deze bloedhete nacht. We willen vandaag naar het Lake George Concervation Area. Je kunt er een wildlife drive rijden en in dit gebied hebben ze een hele grote concentratie American Eagles. Die willen we wel zien. Binnen een paar minuten zijn we er en rijden een onverharde weg op. Binnen een paar honderd meter wordt de weg zo slecht dat ik geen zin meer heb om verder te gaan. We zitten in de middle of nowhere zonder telefoonbereik. We keren om en gaan terug naar het huisje om te bedenken wat we dan wel gaan doen. Op de terugweg maken we nog een klein ommetje. Op de navigatie zijn allemaal wegen te zien en doen vermoeden dat het een woonwijk is. Als je deze wegen in gaat is er helemaal niks. Allemaal kaarsrechte wegen. Het lijkt wel alsof ze ooit het idee hadden om hier een woonwijk te maken, maar er nooit van gekomen is. Als we op de veranda zitten zien we een grote roofvogel. Met mijn verrekijker kan ik zien dat het een American Eagle is. Hebben we er toch nog één gespot.

Al snel ontstaat een nieuw plan. We gaan naar De Leon Springs op 40 minuten hier vandaan. Koelkox, zwemkleding, klapstoeltjes. Alles gaat weer mee. Onderweg komen we langs bijzondere reclameborden. Het eerste bord maakt reclame voor tieners dat er opties zijn als je ongewenst zwanger raakt. Het is wel duidelijk dat het om abortus gaat. Een paar kilometer verderop zijn de tegenstanders aan het woord met een groot reclamebord. Zie je het al voor je dat deze reclameborden in Nederland hangen? Ik niet. We komen aan in het prachtige park. De bomen die hier groeien zijn enorm en zo sprookjesachtig. Het is gezellig druk bij het zwemwater. Wij kiezen er voor om mee te gaan met een bootje naar Lake Woodruff Wildlife Refuge. Als we op de boot wachten zien we al een hele mooie reiger. Het is één groot tapijt van waterplanten dat de vogels er op kunnen staan. Dat de boot overdekt is is wel zo aangenaam met dit weer. Er waait af en toe een verkoelend briesje. De natuur is hier erg mooi en doet mij een heel klein beetje denken aan Tortuguero in Costa Rica. Ik zwijmel direct weg. Dat is toch wel één van mijn lievelingsplekken op aarde. Het gekke is dat het lijkt alsof het hier herfst is. Er groeien hier bomen die bladeren hebben in oranje en rode tinten. Een mooi gezicht. Onderweg spotten we gieren, ospreys, aalscholvers, limpkin en een paar reigers. Helaas stopt de boot niet voor ze. Na een klein uurtje zijn we terug en lopen naar The Old Spanish Sugar Mill waar we pannenkoeken gaan eten. Het is hier zo druk dat er een uur wachttijd is. Wij hebben ons eerst aangemeld, zijn met de boot meegegaan en konden direct aanschuiven. Je kunt hier onbeperkt pannenkoeken eten voor $5 per persoon. In het midden van de tafel is een bakplaat. Je krijgt twee enorme kannen met beslag, 1 normaal en 1 meergranen. Je kunt er toppings bij bestellen en je helemaal uitleven. Het is echt super leuk en lekker. De hitte moet je voor lief nemen. Het is echt een oude, sfeervolle molen dus geen airco. Het is het meer dan waard. We eten ons stampvol en gaan daarna uitbuiken in de schaduw. Blijkbaar ben ik zo dik geworden van alle pannenkoeken dat ik bijna door mijn klapstoel heen zak. Ik ga voor de zekerheid maar op de grond liggen en doe een dutje. Als ik wakker word zitten er allemaal eekhoorntjes om ons heen. Ik heb het nog steeds heet en zoek verkoeling in de spring. Dit water is het hele jaar door 72 graden. In de winter vast heerlijk, maar met deze warmte lijkt dat ijskoud. Verder dan mijn knieën kom ik dan ook niet.

Voordat we het park verlaten lopen we de kleine nature trail. Het is een breed, geasfalteerd pad door een mooi bos. We zien veel eekhoorntjes en prachtige zwart/blauw/oranje vlinder. Deze hadden we nog niet eerder gespot. We gaan een boardwalk op naar een oude boom. Net langs het pad ligt een alligator. Yes, weer één gespot. Het bos zit ook vol met spinnen. De webben zijn echt groot. Dicht langs het pad zit een wat kleinere, maar de spin zelf is wel 10 centimeter groot. Ik noem het de Costa Rica spin, want deze zag je daar heel veel. Het is een spin met dunne, lange oranje/blauwe poten. Hij is eng en mooi tegelijk. De temperatuur doet ons denken aan de keer dat we met 30 graden in Nederland in de dierentuin waren en daar een vlindertuin bezochten. Geen pretje en deze 800 meter is dan ook meer dan genoeg. Ze hebben hier wel mooie, langere routes wanneer het wat koeler is. Om half vijf verlaten we het park en rijden terug naar het huisje. We maken nog een korte stop bij een supermarkt. We zitten in een klein dorpje dat blijkbaar een Mexicanen gemeenschap is. Alles in de supermarkt staat in het Engels en Spaans. Alle klanten zijn Mexicaans en praten Spaans met elkaar. Als we later langs een school rijden zien we ook alleen maar Mexicanen. Alle kerken hebben Spaanstalige diensten en het stikt van de Mexicaanse restaurantjes.
Ondanks dat we weinig bewogen hebben zijn we erg moe en moeten moeite doen om onszelf in beweging te krijgen om avondeten te gaan maken. We eten kippenlevertjes met baked beans. Ik ben dol op levertjes en dit was het enige wat goedkoop was en in een niet al te grote verpakking. Het was een verrassend lekkere maaltijd. Ik ga nog even in de hangmat liggen en zie het nest van de eagle. Helaas is hij niet thuis. Twee eekhoorntjes maken ruzie. Wat een raar geluid maken ze toch. We gaan lekker bankhangen en spelen samen Donkey Kong op de Switch.