Florida juli 2019

Zwemmen en shoppen

Slaap ik voor het eerst echt lekker word ik gewekt door noodweer. In Nederland zal dit zeker code rood zijn. Het is nog donker buiten en nog veel te vroeg om wakker te worden. Het regent hard en het flitst heel erg. Ik doe weer poging om verder te slapen. We zitten beiden rechtop in bed van een harde klap onweer. Welkom tropische storm. Ik probeer verder te slapen, maar dat is niet zo heel goed gelukt. Voor ons gevoel hebben we een gat in de dag geslapen, maar de klok zegt toch echt dat het nog maar half negen is. Het is slecht weer dus we blijven lekker in bed liggen. We zijn voorbereidt op het ergste en verwachten dat we veel binnen zullen blijven, maar het wordt steeds beter weer. Het plenzen gaat over in miezeren en het wordt zelfs droog. Het lukt zelfs om buiten te ontbijten. Al is het qua tijdstip bijna een lunch geworden. We hebben twee bakplaten vol met bacon gebakken in de oven. Dat is smullen en daar kunnen we voorlopig mee vooruit.
Het is fijn om na een dag als gisteren rustig aan te doen. De donkere wolken hebben plaats gemaakt voor de zon. Het is bloedheet buiten. Het zwembad ziet er goed uit dus we kleden ons om, smeren ons in met een laag zonnebrand en gaan een boekje lezen zodat de zonnebrand kan intrekken. Ik ben alweer toe aan mijn middagdutje en dommel even in slaap op de ligstoel. Daarna duiken we het zwembad in. Alhoewel we eerst nog tijden bezig zijn om allemaal wormen van de bodem te scheppen. Helaas heeft de meneer van het zwembad zich niet aan zijn woord gehouden en is niet komen opdagen. Ondanks de 30 graden die het zwembad beweert te zijn voelt het echt koud aan. Het zwembad is gigantisch diep. Zelfs Jos kan met zijn bijna twee meter niet staan op het diepste punt. We trainen onze spieren weer met een potje strandbal gooien. Ik vind dat we het moeten omdopen tot een officiële sport.

Om half drie hebben we even genoeg gehad van het zwembad. We gaan voor de verandering eens fun shoppen. Waar de meeste mensen komen om flink kleding in te slaan gaat wij op zoek naar hobby materiaal. Zelfs de supermarkt verkoopt hier zoveel mooie spullen voor Jos dat het is alsof we door een snoepwinkel lopen. Dit keer zijn we bij een Super Target. Deze winkel vinden wij qua non-food veel mooier dan de Walmart. Het oogt een stuk luxer. De afdeling (game spullen) waarvoor wij komen is enorm. Jos wil het liefst de halve winkel leeg kopen. We vinden een prachtige encyclopedie van Mario, een Goomba Lamp (figuur uit Mario) en een tamagotschi voor de nostalgie. We zouden bijna vergeten dat we eigenlijk voor een speciale editie van Dungeons and Dragons (spel dat Jos speelt met vrienden) kwamen. Ze hadden gelukkig een flinke voorraad staan. We vermaken ons een hele tijd in de winkel en kijken onze ogen uit. Ze verkopen hier zoveel merchandise van computerspellen en films. Jos heeft bij de Walmart al een arcade kastje gekocht, en hier verkopen ze er nog veel meer. We verlaten snel dit gangpad voordat we nog een extra stuk bagage nodig hebben om alles te kunnen vervoeren. We rekenen af bij de self scan kassa en er treedt een fout op. Er komt een medewerker aan te pas en we krijgen wel een hele bijzondere mededeling. Het Dungeons and Dragons spel mag pas verkocht worden vanaf 3 september en hoort nog in het magazijn te staan. Het spel wordt in beslag genomen. Wat is Jos zwaar teleurgesteld. De medewerker gaf aan dit nog nooit eerder meegemaakt te hebben. Daar kopen we helaas niks voor. Jos gaat op onderzoek uit en via internet lukt het hem om bij een andere vestiging van Target hem online te bestellen en kunnen het daar binnenkort ophalen. Het spel is betaald en ligt voor ons klaar. Het zou wel heel gek zijn als we het daar zomaar mee krijgen. Je hoort ons niet klagen als dat het geval is. De overige boodschappen halen we bij de Publix, want dat is een fijnere winkel met een goede broodafdeling. We hebben iets gekocht wat erg doet denken aan Nederlands brood. Nu hopen dat het ook zo smaakt. Op de terugweg maken we een stop bij de Dunkin. Een vorige reis hebben we daar een lekkere koffie geproefd en die willen we graag bestellen. Er is alleen zoveel keuze en zoveel terminologie die we niet begrijpen. We zitten niet te wachten op koude koffie, want dat hebben we eens gehad en hoeven we nooit weer. Op de gok bestellen we een Frozen Caramel Coffee. Het was een goede keuze. Man, wat smaakt dit lekker. We verheugen ons nu al op de volgende keer en bestellen dan een large.

We dumpen onze spullen in de villa en rijden door naar een Aziatisch buffet. Als echte Hollander heb ik weer een coupon gevonden zodat we gratis drankjes hebben. Het is een buffet met vooral veel seafood en sushi. De sushi smaakt verrassend goed voor een buffet restaurant. De zeevruchten daarentegen vallen tegen. Mijn bord ligt vol met kleine kreeftjes, krab, reuzekrab. Een hoop schaaldieren waarvan ik geen idee heb hoe ik ze te lijf moet gaan. Het kleine kreeftje krijg ik als enige voor elkaar en het smaakt ook erg lekker. Voor de rest vraag ik om hulp bij de Aziatische bediening. Vliegensvlug gaan ze te werk met die dieren. Nog steeds weet ik niet wat ik er van kan eten. Ik stop iets in mijn mond, maar ik tuf het gelijk uit. Is dit eetbaar? Ik betwijfel het. Een bord vol met scharen en andere onderdelen die iets moeten voorstellen blijft achter. De bediening doet nog een voorstel hoe ik het moet eten, maar ik vind het mooi geweest. Genoeg gepriegeld. Ik ga voor het makkelijkere voedsel. Alles wat geen sushi heet is van slechte kwaliteit. Het lukt makkelijk om met alleen sushi onze maag te vullen.

We rijden snel naar huis om nog even gebruik te maken van het zwembad voordat het donker wordt en alle kikkertjes tot leven komen. Wat is het toch fijn om met 35 graden een zwembad tot je beschikking te hebben. We genieten er volop van nu we er weer gebruik van kunnen maken. Als het donker wordt gaan we naar binnen en spelen een potje Altiplano. Wat een leuk spel is het toch. Voor ons doen gaan we laat naar bed. We zijn deze dag echt goed tot rust gekomen. Van de tropische storm hebben we alleen last gehad in de nacht en ochtend. We zijn benieuwd of we morgen nog iets van gaan merken.