Florida juli 2019

Lovers Key State Park

Als ik mijn ogen open zie ik dat het buiten licht is. Dan is het in ieder geval al 7 uur. Ik heb tot bijna half acht geslapen. Wat fijn! Deze nieuwe dag begint stralend. Het is bijna strak blauw en het voelt al een stuk warmer aan dan gisteren. Vandaag gaan we de bakbananen uit proberen. Ik moet zeggen dat het goed gelukt is. In Nederland heb ik wel eens eerder geprobeerd om bakbanaan klaar te maken, maar dat smaakte nergens naar. Dit komt behoorlijk in de buurt van de heerlijke bakbanaan in Costa Rica. We proberen ook de cream cheese bosbessen/citroen spread uit. Het is heerlijk fris. Het is alsof je cheesecake op je broodje smeert. Hier kan ik wel aan wennen. En dit spul bestaat in zeker 10 smaken. Jammer dat het zo'n grote portie is, want ik verheug mij nu al op de honey pecan spread.

Dit keer nemen we uitgebreid de tijd om al onze spullen te pakken zodat we niks vergeten. Het lijkt daardoor een complete volksverhuizing. We hebben nu standaard strandstoelen, parasol, paraplu en handdoeken in de auto liggen. Kan altijd van pas komen. Op de planning staat vandaag Lovers Key State Park. Het is 50 minuten rijden, maar het voelt als een kort ritje. Het is lekker rustig op de weg. Dat is even wat anders dan vorig jaar in Orlando. Bij Dunkin Donuts halen we - hoe kan het ook anders - een donut. Als ik in de wachtrij sta voor de toiletten worden we aangesproken door een vriendelijke Amerikaan. Ze denkt dat we uit Duitsland komen. Als ik vertel dat we Nederlanders zijn wordt ze enthousiast. Haar vriendin vertrekt morgen naar Nederland voor een conferentie van Jehova getuigen naar Utrecht. We krijgen gelijk een visitekaartje om de blog van de conferentie te volgen.

Vanuit de auto zien we de eerste pelikaan. We rijden door Fort Myers Beach. Dit is een smal eiland voor de kust waar een hele gezellige sfeer hangt. Het zijn van die typische strandhuisjes met daarnaast enorme strandvilla's op hoge palen. Schattige hotels en resorts allemaal pal aan het strand gelegen. Leuke, kleurrijke restaurantjes en winkeltjes. Bij één van deze schattige winkeltjes halen we onze lunch. Een pecan broodje en bananenbrood. Ze zijn zo groot dat we hier wel 2 dagen van kunnen eten. Aangekomen in Lovers Key is het even zoeken naar een parkeerplaats. Het is hier vrij druk, maar de meeste mensen komen voor het strand. Wij komen voor de natuur en wilde dieren. Dit keer gaan we op pad met dichte schoenen. Wel zo prettig. Het hele gebied is zo goed als voor onszelf. De meeste mensen zijn zo verstandig om niet te wandelen met dit weer. Dat hadden we even onderschat. Het is vandaag het mooiste weer van de wereld en daarmee het slechtste weer van de wereld om te gaan wandelen. We doen hink, stap, sprong van schaduw naar schaduw en dat is er niet zo heel veel. Binnen een paar sprongen zijn we in de vlindertuin. Zebra vlinders, monarch vlinders en hele grote geel/oranje vlinders vliegen om je oren. Het enige wat ontbreekt is een hek waar ze achter vast zitten. Alleen vlinders die ik vanaf een schaduwplaats op de foto kan zetten krijgen een kans.

Ook in dit park zitten veel spechten. We zien weer dezelfde spechten als gisteren. Het wandelpad gaat over een schiereiland. Aan weerszijde zit water waar manatees en met geluk zelfs dolfijnen zwemmen. Helaas hebben we vanaf het wandelpad weinig zicht op het water om deze dieren te spotten. Van de kayakers vernemen we dat er wel manatees zwemmen, maar voor ons niet zichtbaar zijn. Als we het net een beetje opgeven dat we nog dieren zullen spotten zien we een hele grote gopher turtoise (schildpad) zitten. Deze is niet bang en gaat ongestoord door met gras eten. We maken de route niet helemaal af en maken gebruik van de shortcurt (afsnijroute). Dat is maar goed ook, want daardoor komen we oog in oog te staan met een wasbeertje. Hij kijkt ons verschrikt aan en loopt de bosjes in. Aan de laatste meters lijkt geen einde te komen. Het is flink afzien. We worden zelfs niet meer heel enthousiast als we nog een eekhoorn spotten. Wat zijn we blij dat we terug zijn bij de auto. Helaas kan deze ons voorlopig nog geen verkoeling brengen. Het wandelpad viel ons tegen met wat we ervan verwacht hadden, maar de schildpad en wasbeer maken het meer dan goed.

We rammelen van de honger en gaan op zoek naar een picknickplaats met toiletten. We worden dolgeukkig als we een gigantische overkapping zien met tig picknicktafels. Hier gaan wij ons settelen. De broodjes smaken heerlijk, net als de toetjes en het koude drinken. Even bijkomen en “afkoelen” in de schaduw. Als we een beetje zijn bijgekomen rijden we naar Noord Lovers Key waar we willen genieten van het strand en vooral het koude zeewater. Dat laatste hebben we niet gevonden. Dit deel van het strand ligt nog aan een binnenwater en het zwemwater was vies warm. Ons zwembad heeft veel kouder water. Dit gaat ons niet helpen om bij te komen. We beslissen dat het beter is om terug te rijden naar de villa.

Waar we het normaal koud vinden als we binnen komen genieten we nu intens van de kou in huis. Even de benen omhoog en niks doen. Als we geacclimatiseerd zijn kunnen we weer tegen de hitte. Met zelf gezette koffie – wat is het fijn dat we geen slootwater hoeven te drinken – en een boek gaan we lekker genieten op de ligstoelen. Een duik in het zwembad mag ook niet ontbreken. We vermaken ons prima met een strandbal. Nog even en we komen afgeslankt terug vanwege het vele zwemmen. Het zwembad is zelfs zo diep dat ik er niet in kan staan.

We eten vandaag opnieuw in onze villa. Dit keer corned beef met sperziebonen en rijst. Allemaal weer klaar in een handomdraai en het smaakt heerlijk. Het is zo gek hoe erg je op vakantie kan genieten van simpel fabrieksvoer. Thuis zou je het niet snel kiezen, maar hier kan het. Nog snel even naar de supermarkt, want de watervoorraad gaat wel erg hard en het is avond. Alweer een dag voorbij in deze mooie villa.