Groepsreis

Dominical - dag 1

Na een korte nacht slapen vanwege het nodige lawaai zitten we braaf om zeven uur aan het ontbijt. Een paar groepsgenoten gaan naar Uvita voor een boottocht en wij kunnen mee rijden om het Marino Ballena park te bezoeken. Het is een maritiem park dat voor een deel uit strand bestaat. Bij laag water heeft het strand de vorm van een walvisstaart. Als wij daar aan komen is het nog vroeg waardoor het er rustig en iets minder heet is. Het is laagtij waardoor de walvisstaart het beste te zien is. Alhoewel, vanaf de grond blijft dat toch lastig.

Het strand is er weer één vanuit de plaatjesboeken. Het is breed met gigantische palmen en amper mensen. We ploeteren door de hitte naar de walvisstaart en vinden een minuscuul stukje schaduw. Als we daarna over een ander deel strand lopen is het nog rustiger. Alsof we de eerste voetstappen zetten in verse sneeuw. We vinden allerlei schelpen in de kleuren roze en paars en Sand dollars. De pelikanen vliegen af en aan.

Om kwart over twaalf zou de rest weer terug zijn van de excursie dus lopen wij langzaam terug naar het dorpje Bahia waar we zijn afgezet. Overal staan straatverkopers met souvenirs en kleding. Het geeft het straatbeeld heel wat kleur. Na lang wachten komt de rest ook eindelijk terug en kunnen we met de bus terug naar Dominical waar we heerlijk lunchen bij Mono Congo. Een sfeervol restaurantje met erg goed vegetarisch en veganistisch eten. Voor het eerst deze reis krijg ik goed wat eten naar binnen en kan ik er ook intens van genieten.

Na onze siësta lopen we nog een rondje door de tuin van het hotel waar we een soort toekan zien die we nog niet eerder hebben gezien. Ze komen heel dichtbij zitten en wij kunnen ze goed observeren. Net voor zonsondergang gaan we nog even naar het strand waar drie ibissen rondlopen.

Het is vandaag de laatste avond met de groep en die sluiten we met z'n allen af. Het is erg gezellig en een paar groepsgenoten vertellen nog wat leuke anekdotes over de reisleiders en groepsgenoten. We hebben een super leuke groep gehad en wij mogen nu nog twee dagen langer genieten van Dominical.