Oregon 2017

Lazy tuesday

Goedemorgen! Jos heeft vannacht heerlijk geslapen en ik mag ook niet klagen. Het door ons geimproviseerde gordijn zorgde ervoor dat we niet al te veel last hadden van het ochtendlicht. Hier houden we het wel een paar dagen vol. Voor het eerst dat we hebben geslapen zonder airco of ventilator. Het is enorm gehorig, maar op de camping is het na tien uur heerlijk rustig. Amerikanen houden blijkbaar ook van uitslapen. Tot 9 á 10 uur hoor je bijna niks op de camping. Dat is nog eens uitslapen. We nemen onze tijd om het bed uit te komen en gaan lekker ontbijten in de zon. Daarna gaan we richting het zwembad om ons schoon te zwemmen en te douchen. We willen de hottub in en zien opeens dat op het water allemaal bruin spul/schuim drijft. Gatsie! Dan toch maar het koudere zwembad in. Heel lang houden we het niet vol, want we krijgen het koud. Snel douchen en omkleden.
Het is al middag als we op stap gaan. We gaan richting het ranger station om informatie te verzamelen. Er zijn zoveel wandelingen dat we door de bomen het bos niet meer zien. Met de nodige informatie rijden we naar Goverment Camp. Dit lijkt heel erg op een klein Oostenrijks wintersport dorpje. Allemaal restaurantjes en winkels die met sporten te maken hebben. We zien een foodtruck die hotdogs verkoopt. Dat staat nog op onze to-do of anders gezegd to-eat lijst en het is net lunch tijd. Het was een zeer goede hotdog. Als we naar de auto lopen scoren we nog een ijsje. Zo jammer dat we geen ijs mee kunnen nemen in onze bagage. Anders had ik heel wat smaken ingeslagen. Met de buik vol rijden we verder naar de Timberline Lodge. Dit is het hoogste punt van Mount Hood dat je kunt bereiken per auto. Deze lodge is lang geleden gebouwd door inwoners van Oregon. Zij waren allemaal werkloos en de staat heeft ze aan het werk gezet. Wat een prachtig werk hebben ze geleverd. Het is erg mooi om even door heen te lopen. Aan elk detail is gedacht. Als wij aankomen gaat bijna iedereen weer weg. Dit is een zomerskigebied en de liften sluiten om 2 uur al waardoor het nu lekker rustig is. Wij vinden dit een prima plek om te genieten van het uitzicht en de zon. Het is heel fijn dat je op de meeste plekken zelf je eten/drinken kan bestellen en vervolgens uren aan een tafeltje kan zitten met één glas drinken.
Na al dat eten en drinken moeten we toch ook eens in beweging komen om de calorieën te gaan verbranden. We lopen een stukje rondom de Lodge. Overal groeien mooie paarse bloemetjes en we kunnen zelfs nog sneeuw aanraken. De sneeuwschuivers staan klaar om de piste weer te prepareren. Bij de parkeerplaats maak ik nog wat foto's en zie ik een kolibrie vliegen. De eerste van deze vakantie!
Ondanks de vele restaurantjes in de buurt van de camping wil het ons maar niet lukken om te slagen voor een maaltijd. De meeste restaurantjes hebben hier hele vreemde openingstijden. Het is altijd de vraag of ze geopend zijn. Zo stonden wij vandaag een aantal keren voor een gesloten deur. Uiteindelijk zijn we geslaagd bij ZigZag Inn. Zo saai en eenvoudig als iets er van buiten uit kan zien zo anders is het van binnen. Het interieur zorgt ervoor dat het wachten niet lang lijkt te duren. Het is één groot winter(sport) paradijs met auto's, opgezette beesten en antiek. De avond sluiten we af met een kampvuur.