Oregon 2017

Portland

We zijn als een blok in slaap gevallen en ik word om half vijf wakker en ben er zelfs trots op. Dat is uitslapen voor een eerste nacht. Jos ligt nog in coma en ik vermaak mij met de laptop (om het verslag te schrijven) in de badkamer. Jos wordt wakker om zes uur en we gaan eens rustig alle spullen organiseren en een boodschappen briefje maken. Na het ontbijt rijden we naar de Walmart waar we onze basisuitrusting (lees: bbq en koelbox) aanschaffen.
Voor ons hotel stopt de MAX Light Rail die ons naar Downtown Portland brengt. We stappen uit bij Pioneer Square en brengen een bezoekje aan de toeristinfo. Het liefst wil ik alle folders meenemen, maar helaas mag je er maar twee per persoon meenemen.
Ik had op internet een gids gevonden die gratis rondleidingen geeft door de stad. Hij heeft goede beoordelingen en het zou niet saai zijn, dus wij besloten mee te gaan. De groep werd behoorlijk groot met circa 30 man. Hij vertelde leuk maar wij vonden het wel erg langdradig. Het was meer stil staan dan rondlopen. Helaas zijn mijn darmen ook nog niet geacclimatiseerd en besloten daarom om af te haken. Het was inmiddels tijd om te eten en hebben onze maaltijd bij elkaar verzameld. Portland bezoeken zonder naar Blue Star Donut te gaan kon natuurlijk niet dus hadden wij een goede reden om een donut te halen. Jos had een bacon maple syrup donut en ik een blueberry donut. Vooral die van Jos was heerlijk. Portland staat bekend om de vele foodpods (een verzameling van street food carts) en daar hebben we een paar Aziatische gerechtjes gehaald. Wij hebben gesmuld! Het was moeilijk kiezen tussen al die kramen. Alles zag er zo lekker uit.
Daarna zijn we naar Powells Book Store gegaan. Portland is een kleine stad en alles kun je makkelijk te voet afleggen. De blokken in Portland zijn de kleinste van heel Amerika. Dat is te merken! Powells Bookstore is een enorm grote boekwinkel met zowel nieuwe als gebruikte boeken en is zo groot als één blok. Enorm groot voor een boekenwinkel. We hebben de plattegrond gevonden en gaan richting de kookboeken. Ik wilde heel graag een kookboek met typische Amerikaanse gerechten en dat is gelukt. Ik ben zo blij als een klein kind met mijn aankoop. Daarna zijn we doorgegaan naar de afdeling met reisboeken. Mam, dit is nog veel beter dan De Zwerver in Groningen. Ik heb een paar foto's voor je gemaakt van het gedeelte met landkaarten! Als ik hier zou wonen dan zou ik hier uren willen rondkijken.
Het is inmiddels bloedheet met 30 graden en kopen een verfrissende limonade. Even waren we vergeten dat we in Amerika zijn en krijgen allebei een halve liter. Oeps, dat ga ik nooit op krijgen. We lopen langs de waterkant en hebben zicht op de vele bruggen van Portland. De bruggen zorgen voor verkoeling en de zwervers maken daar dankbaar gebruik van. Het is dan wel een kleine stad, maar het stikt van de zwervers. Op sommige plekken stinkt het enorm naar pis!
Wij hebben de stad wel zo'n beetje gezien en besluiten de natuur op te zoeken. We nemen de tram naar Washington Park en brengen een bezoek aan de International Rose Test Gardens. Even later stappen we uit in een tunnel en éénmaal boven lijkt het alsof we in een compleet andere wereld zijn beland. We nemen de shuttle bus naar de tuinen en kijken onze ogen uit. Het blijkt nog een hele rit te zijn naar de tuinen. Er zijn heuse wegen door het park en er wonen ook gewoon mensen. Dit is niet een stadspark zoals wij dat kennen in Nederland. Ik ben vooral enorm moe en heb het bloedheet en we besluiten dan ook om neer te ploffen op een bankje. Het is niet helder vandaag en kunnen vanaf het park Mount Hood helaas niet zien.
Ik ben zo moe dat we besluiten om terug te gaan naar Downtown en weer wat eten te halen bij de food carts. Als we er aankomen blijkt dat de meeste food carts al gesloten zijn. Het is blijkbaar bedoelt om te lunchen. Toch lukt het ons om een heerlijke curry en wraps te halen. Het smaakt verrukkelijk. Nu snel terug naar het hotel voordat ik in slaap val. Hopelijk slaap ik vannacht beter, doen mijn darmen weer wat vriendelijker en kan ik morgen beter genieten. Ik heb het niet echt bewust meegemaakt. Wij vonden Portland een prima stad om rustig bij te komen van de jetlag en hadden meer dan genoeg aan één dag.