Oregon 2017

Rockaway Beach - Newport

We zijn vroeg wakker en halen bij een bakkerij in het dorp een broodje om bij het strand op te eten. De zon schijnt al heerlijk warm op onze rug. Ik mag vandaag rijden. Het is even wennen en vooral aan de buitenspiegels. Die geven een vertekend beeld van de werkelijkheid. Er staat ook op de spiegels dat objecten dichterbij zijn dan in de werkelijkheid. We zijn allebei erg blij met deze auto en willen hem het liefst meenemen naar Nederland. Een automaat rijdt wel erg fijn en deze auto is Jos vriendelijk. De stoel kan zo ver omlaag en naar achteren dat zelfs Jos niet meer bij het gaspedaal komt.
Onze eerste stop is bij Cape Meares. Hier staat een ieniemienie vuurtoren en heb je prachtige uitzichten op de kust. Je zou er ook veel vogels kunnen zien, maar die zitten een stuk verder weg dan ik had verwacht. Bij het uitzichtpunt staan weer vriendelijke bejaarde Amerikanen die daar verrekijkers hebben hangen en neergezet. Twee zijn gericht op nestjes vogels. Met de andere mogen we zelf op zoek gaan naar vogels.
Het is inmiddels laag tij en we willen op zoek naar een strand voor tidepools. We stoppen bij het strand van Oceanside. Wij hebben weer het geluk om de laatste parkeerplek te vinden. Daar zijn wij erg goed in. Het strand is breed en via een tunnel door de rotsen komen we op een ander strand uit. Erg mooi, maar geen tidepools. We hebben nog amper gereden en besluiten verder te gaan. Bij Cape Lookout State Park pakken we onze koelbox met daarin de lunch die wij vanochtend gekocht hadden bij de Safeway. Als echte Amerikanen zitten wij te picknicken. In de zon uit de wind is het heerlijk zitten. Toch moeten we weer verder gaan. De route langs de kust is prachtig. Als je wilt kun je elke drie minuten wel ergens stoppen en van het uitzicht genieten, maar dan komen we nooit op onze bestemming. Hoe verder we naar het zuiden komen hoe drukker het wordt. Een aantal plekken die ik wilde bezoeken slaan we daarom over. We maken nog een stop bij Depoe Bay, de whale watching hoofdstad van Oregon. In de haven zien we een paar sealions liggen en wij zijn dolenthousiast. We worden nog enthousiaster als we opeens in de verte walvissen zien zwemmen!
We gaan via de Otter Crest Loop verder naar Newport. Het is een scenic byway met eveneens prachtige uitzichten op de kust. We stoppen op een parkeerplaats waar veel mensen staan met verrekijkers. We zien weer walvissen en zien dit keer zelfs de staart uit het water komen. Tja, zo komen we toch nooit bij het motel. We slepen ons weer de auto in en maken nog één stop bij een souvenirshop met een million dollar view. Daar is niks over gelogen. Helaas is een deel van het uitzicht alleen te zien door het glas en lukt het niet om het vast te leggen. Om half zes komen we aan bij het hotel en besluiten te eten bij Taco Bell. Dat moesten we een keer doen deze vakantie. En één keer was voor ons ook genoeg!